Ingezonden persbericht


Kunsthal Rotterdam kaapt Museumplein!
Virtuele outdoor campagne met een knipoog

Tijdens de Uitmarkt Amsterdam op zaterdag 28 en zondag 29 augustus verovert de Kunsthal Rotterdam het Museumplein. Met een speciale smartphone Layar applicatie presenteert de Kunsthal op een unieke manier haar grote najaarstentoonstelling over de Noorse schilder Edvard Munch. De Kunsthal introduceert hiermee een nieuwe virtuele wildplakcampagne die niet te missen is. De gebouwen aan het Museumplein waaronder het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Goghmuseum ontsnappen met de Layar App niet aan de virtuele aandacht voor de Munch tentoonstelling die vanaf 18 september in de Kunsthal Rotterdam te zien is. Met een knipoog wordt met de App duidelijk dat kunstliefhebbers dit najaar Rotterdam moeten bezoeken!

Voor het eerst wordt in Nederland uitgebreid aandacht besteed aan Edvard Munch (1863-1944): een van de meest fascinerende kunstenaars uit de laat negentiende- en begin twintigste eeuw. De Kunsthal presenteert met ruim honderdvijftig schilderijen en werken op papier een overzicht van het oeuvre van de Noorse schilder, die bij het grote publiek vooral bekend is door het schilderij 'De Schreeuw' (1893). Alle werken in de tentoonstelling zijn afkomstig uit particuliere collecties en worden éénmalig bijeengebracht; een absolute buitenkans voor iedereen die het oeuvre van Edvard Munch (beter) wil leren kennen.

Wie de Layar App op de Uitmarkt download ziet hoe Munch het Museumplein op een ludieke manier verovert en krijgt informatie over de tentoonstelling en het uitgebreide activiteitenprogramma met ondermeer Art & Drinks avonden en lezingen in de Kunsthal. Bovendien maken downloaders van de App kans op twee exclusieve kaarten voor de VIP opening van 'Edvard Munch'. Met de App is ook de Kunsthalstand in de Museumarena op het Museumplein gemakkelijk te vinden.

De Kunsthal Layar App is te downloaden in de App Store en Android Market of via www.layar.com.

Voor meer persinformatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de Kunsthal Rotterdam: Mariëtte Maaskant, t. 010-4400323, 06-14437789; Willemijn van Drunen t.010400321, 06-15830703; f. 010-2417638; communicatie@kunsthal.nl

Bij publicatie graag vermelden:
info 010-4400301, www.kunsthal.nl, openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur