1500 recreatieve wielrenners klaar voor wieleruitdaging van het jaar

26/08/2010 16:13

ENECO ENERGIE

Heusden-Zolder - 26 augustus 2010 Motorgeronk, CO2 uitstoot en gierende banden worden een week na de 24u voor auto's ingeruild voor spierkracht en rollende kettingen. Maar liefst 250 teams, goed voor 1500 enthousiaste wielrenners, zullen het tegen elkaar opnemen om tijdens de aflossingsproef de meeste rondes tijdens de Eneco 24 hours cycling @ Zolder af te leggen. Het winnende team legde vorig jaar maar liefst 925 km met een gemiddelde snelheid van 42 km/h af.

Vanuit alle landshoeken zakken recreatieve wielrenners dit weekend af naar Circuit Zolder om gedurende 24 uren de spannende uithoudingswedstrijd aan te gaan. De één doet het voor de persoonlijke uitdaging de andere puur om te proeven van de magie van het nachtrijden op het verlichte 4,1 kilometer lange circuit van Zolder.

Elk jaar wordt het enthousiasme binnen de wielerwereld voor deze wedstrijd groter, verschillende teams bereidden zich al maanden voor op deze serieuze uitdaging. Bedrijfsteams, recreanten, vrienden maar ook handbikers en zelfs solisten zullen dit weekend het beste van zichzelf tonen. Voor iedereen is er plaats en met veel enthousiasme wordt er uitgekeken naar deze derde editie. Bovendien hebben de organisatoren ervoor kunnen zorgen dat de inkom dit jaar voor alle bezoekers gratis is.
r/> Gedurende heel het weekend is er uitgebreide animatie voor de familie met een groot animatiedorp en gekke fietsen maar ook worden er fietstochten rond het circuit voor de hele familie georganiseerd. Op zaterdag 28 augustus om 14.00h organiseert Provincie Limburg een poging om het Guiness wereld record fietsbellen te verbreken. Het huidig record staat op 992 deelnemers, dat vorig jaar werd gevestigd in het Nederlandse Nieuwegein. Mede voor dit evenement liet Provincie Limburg een speciale fietsbel in de vorm van het Limburg symbool ontwikkelen. Op zondag komt ook de Bloso Sport Zomertoer naar Zolder om er met zijn Sport Zomer Toer iedereen kennis te laten maken met andere sporttakken. Zo zijn er zijn demostands van onder andere golf, zweefvliegen, ropeskipping, judo, muurklimmen, - en nog veel meer. Ook dit is gratis voor alle bezoekers.

" De Eneco 24 hours cycling @ Zolder is een fantastisch evenement dat ook door het bedrijfsleven wordt ontdekt als uitdagende teambuilding waar ook heel de familie welkom is", aldus Hans van de Ven, organisator van de 24 hours cycling. "Er verschillende bedrijven die dit jaar de 24h zelfs tot hun teambuilding evenement hebben gemaakt".

Het goede doel komt ruim aan bod tijdens deze editie, zo wordt er voor Congo de handen in elkaar geslagen via het project "fietsen voor Congo" van Memisa. Een project dat gesteund wordt door het St. Franciskusziekenhuis van Heusden-Zolder. De afgelopen 5 jaar was Circuit Zolder altijd de thuisbasis voor "fietsen voor Congo" en dat zal ook dit jaar zo zijn.

Structurele partners van deze derde editie zijn energieleverancier Eneco, Lotto, provincie Limburg en Circuit Zolder en KBC. Maar ook Ridley Bikes, Red Bull, Bio Racer, Thomas Cook Sport , Voka Limburg, MRM Fit en Bloso ondersteunen het evenement.

Voor Eneco is dit drie dagen na de Eneco Tour, waar Tony Martin tijdens de finale in Genk overtuigend won, het tweede grootste wielerevenement in België. Binnen het sponsorthema " Fan van duurzaam, dus fan van fietsen" is het voor de duurzame energieleverancier een aangename manier om mensen massaal op de fiets te krijgen en het circuit gedurende het weekend te verduurzamen.

Praktisch:

De start van de wedstrijd is zaterdag 28 augustus 2010 om 16h, de finale exact 24 uur later op zondag 29 augustus om 16h. Circuit Zolder, Terlaemen 30, 3550 Heusen-Zolder is toegankelijk vanaf 10h en doorlopend geopend voor alle bezoekers.