Ingezonden persbericht

Turnhout, 30 juli 2010

Ludo Dierckxsens wordt peter van Kempens fietsfeest De Schakel

Nieuwe editie van grootste fietsevenement Antwerpse Kempen op zondag 29 augustus

"Fietsen maakt me goedgezind", aldus Ludo Dierckxsens. De sympathieke ex-profrenner uit Geel vormt de geknipte ambassadeur van De Schakel.
Het is net die mix van puur fietsplezier en onvervalste Kempense gezelligheid die van De Schakel zo'n populair fietsevenement maakt.
Het belooft op zondag 29 augustus opnieuw een echt fietsfeest te worden. Voor jong én oud.

Schakelen à la carte
Hoe je Schakeltocht er uit ziet, bepaal je zelf. Je kunt kiezen uit een 30-tal vertrekpunten. Ook de afstand van de trajecten varieert: van een rustige trip van 25 kilometer tot een pittige tocht van ruim 100 kilometer. Zelfs de trouwe fans zullen verrast worden: Schakel Noord en Schakel Zuid hebben hun routes grondig vernieuwd.
Het decor? Een mix van uitgestrekte waterplassen, vrolijk wiekende molens, sfeervolle kanalen en majestueuze bossen. En terrasjes natuurlijk ...

Vip-ontbijt met Ludo Dierckxsens
Dit jaar biedt De Schakel een leuk extraatje: een twee- of driedaags fietsarrangement in hotel De Residentie, te midden van de bossen in Lichtaart.
De zuurstofrijke omgeving en het uitgebreide vip-ontbijt met Ludo Dierckxsens stomen je helemaal klaar voor je Schakeltocht. Wie weet geeft Ludo bij koffie en croissants nog enkele nuttige tips?

Animatie en kinderpret
Naast fietsplezier serveert De Schakel vooral veel sfeer. Meer dan 30 dorpen tonen zich van hun beste kant. Je ontdekt fraaie stukjes groen en boeiende musea, pikt een optreden van lokale artiesten mee en proeft van het vele streeklekkers.
Ook de kinderen amuseren zich volop. Daarvoor zorgen de speciale kinderroutes - uitgestippeld door Kris de Inctvis - en plezante spelletjes. Van een reuzenversie 'Vier op een rij' tot een workshop snoeptaarten maken.

Alle praktische info over De Schakel en de Schakelarrangementen is te lezen op www.schakel.be en op www.antwerpsekempen.be.
De gratis Schakelkrant ligt bij alle toeristische infokantoren in de Antwerpse Kempen.
Bekijk ze hier alvast: http://www.antwerpsekempen.be/fietshappening.aspx



Ingezonden persbericht