Ingezonden persbericht



PERSBERICHT woensdag 11 augustus 2010

Zingende Beelden: uniek muziektheater in Beeldenpark Leidsche Rijn

Op 29 augustus en 5 september staat het Beeldenpark Leidsche Rijn in het teken van een spannende mix van muziek, theater en beeldende kunst. Voor het eenmalige project Zingende Beelden maakten een keur aan Utrechtse schrijvers en muzikanten zes meeslepende muzikale vertellingen. Elke vertelling duurt 15 minuten. Beide zondagen kun je in één wandeling drie voorstellingen zien. Met onder andere optredens van Roos Rebergen (Roosbeef), Lilian Vieira (Zuco 103), Michiel Flamman (Solo) e.a. De vertellingen zijn voor het hele gezin geschikt en gratis toegankelijk.

De zes bijzondere vertellingen komen als muzikaal reisverhaal samen in een spectaculaire Grande Finale op zaterdag 11 september. Dit concert is éénmalig te zien bij de Wood Chapel met o.a. Andreas Suntrop, Gabby Bakker, Simon Gitsels, Audrey Bolder, Victorine Plante, Ronald Straetemans, Izaira Kersten, Roos Rebergen, Otto de Jong en Lílian Vieira.

Muzikant en componist Michiel Flamman (Solo) schrijft speciaal voor Zingende Beelden de muzikale composities voor de routes en de Grande Finale.

De Grand Finale Zingende Beelden maakt onderdeel uit van het Uitfeest en sluit in het kader van Zingende Beelden feestelijk af met een speciale openluchtvertoning van 'JA ZUSTER, NEE ZUSTER' van het Nederlands Film Festival in aanwezigheid van cast & crew.

Praktische info
Routes 29 augustus en 5 september
Route 29 augustus: Wood Chapel, Barricade, Fontein aan Gat van Serton Startpunt wandeling Wood Chapel, Alendorperweg 57

Route 5 september: Anonieme Monumenten, Observatorium, Rituele Depositie Startpunt wandeling Hoofdentree Leidsche Rijn Park, Utrechtseweg 4 Start van de wandelingen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00.

Tijdschema 11 september
20.00-21.00 Grande Finale Zingende beelden o.l.v. Michiel Flamman 21.00-21.15 pauze
21.15-21.30 Q&A JA ZUSTER, NEE ZUSTER
21.30-23.00 Openluchtbios JA ZUSTER, NEE ZUSTER
Presentatie: Oscar Kocken

Over Beeldenpark Leidsche Rijn
In 2009 werd het Beeldenpark Leidsche Rijn geopend: een serie unieke beelden van internationaal bekende kunstenaars in het Leidsche Rijn Park. Het Beeldenpark is dagelijks gratis te bezichtigen. Kijk voor de wandelroute op www.beyondutrecht.nl

Voor meer informatie, kijk op www.zingendebeelden.nl

Noot voor redacties