Ingezonden persbericht


Persbericht
23 augustus 2010

Per heli van golfbaan naar golfbaan voor het goede doel! Robert-Jan Derksen slaat af op vier golfbanen tijdens Het Rijk Golfspektakel

Robert-Jan Derksen (beste Nederlandse golfer op de Europese Tour) en Marcel Maijer (RTL sport-en golfpresentator) spelen 29 augustus de 'Het Rijk Golfbanen Super 8'. Een nog nooit eerder vertoonde golfprestatie waarbij zij op alle vier de golfbanen van Het Rijk 2 holes golfen in één dag tijd. Ze worden hierbij vergezeld door clown Ronald McDonald die op iedere locatie de bezoekers op vermakelijke wijze stimuleert zich in te zetten voor het goede doel. Want de opbrengst van Het Rijk Golfspektakel is bestemd voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het Rijk Golfspektakel vindt plaats op alle vier de golfbanen van Het Rijk. Met golfclinics, rondleidingen, demonstraties, een 9-holes wedstrijd, loterij met mooie prijzen, en hapjes, drankjes en muziek is er voor jong en oud de hele dag van alles te doen. Hoogtepunt van de dag is natuurlijk het moment dat Derksen en Maijer op spectaculaire wijze met een helicopter bij het clubhuis landen! De heli wordt om 10.30 uur op Golfbaan Het Rijk van Margraten verwacht, om 12.20 uur op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, om 14.10 uur op Golfbaan Het Rijk van Sybrook en om 16.00 uur op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. Op iedere baan spelen Derksen en Maijer in een eigen flight samen met twee van de aanwezige bezoekers. Terwijl Robert-Jan Derksen zijn sportieve prestaties toont, neemt clown Ronald McDonald alle aanwezige kinderen mee naar de driving range. Op ludieke wijze zorgt Ronald McDonald er hier voor dat ook zij een sportieve topprestatie neerzetten, want hoe groter de inzet van de jeugd, hoe hoger de donatie aan een lokaal Ronald McDonald Huis!

De toegang is gratis en zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom tijdens dit unieke evenement. Inschrijving voor een golfclinics, rondleidingen en het kinderprogramma vindt plaats op de dag zelf bij de receptie van de golfbaan. Om mee te doen aan de 9 holes wedstrijd, kan contact opgenomen worden met een van de golfbanen van Het Rijk. Kijk voor adresgegevens en het uitgebreide programma per baan op www.golfenophetrijk.nl

Samenwerking
Voor de komende 4 jaar gaat Het Rijk Golfbanen een partnership aan met het Ronald McDonald Kinderfonds waarbij Het Rijk het Kinderfonds in staat stelt om elk jaar een golftoernooi te organiseren op een van de banen van Het Rijk Golfbanen. Na aankomst van de helicopter op golfbaan Het Rijk van Nijmegen om 12.20 uur, ondertekenen Hans Blaauw, algemeen directeur van Het Rijk Golfbanen en Kinderfondsdirecteur Marc van den Tweel daarom met behulp van clown Ronald McDonald een samenwerkingsovereenkomst.

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.



Ingezonden persbericht