Ingezonden persbericht


20 augustus 2010

Start snelle busverbinding Breng direct RijnWaalsprinter

29 augustus gaat de Breng direct RijnWaalsprinter van start; een snelle frequente busverbinding tussen Arnhem, Huissen, Bemmel en Nijmegen. Voor de RijnWaalsprinter wordt een vrijliggende busbaan langs de Ir. Molsweg in Huissen aangelegd. Ook is er een vrijliggende busbaan op de John Frostbrug gerealiseerd. Op werkdagen en op zaterdag rijdt de RijnWaalsprinter vier keer per uur. De komende weken kan de reiziger de voordelen van deze snelle buslijn ervaren dankzij de speciale actie waarmee men vijf keer gratis mag reizen.

De Breng direct RijnWaalsprinter is de nieuwste lijn in het netwerk van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) buslijnen. Deze bussen rijden, veelal via vrije busbanen, vlot langs de file en doen bewust minder haltes aan. De RijnWaalsprinter is in nauwe samenwerking tussen vervoerder Novio, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeenten Arnhem, Lingewaard en Nijmegen tot stand gekomen. Naar aanleiding van de komst van de RijnWaalsprinter houdt de gemeente Arnhem sinds half juni een proef met een vrije busbaan op de John Frostburg. Voordat de gemeente hier definitief over besluit, wil zij onderzoeken hoe dit uitpakt voor het overige verkeer. Ook op de Ir. Molsweg in Huissen kan de Breng direct RijnWaalsprinter langs de file rijden. De gemeente Lingewaard en de gemeente Arnhem leggen over de hele lengte van deze doorgaans drukke weg een vrijliggende busbaan aan. Deze busbaan is klaar bij de start van de RijnWaalsprinter. In Nijmegen rijdt de RijnWaalsprinter ook grotendeels over vrije busbanen. Deze waren al aangelegd voor de Breng direct Waalsprinter; een snelle busverbinding tussen P+R Waalsprinter en werkgelegenheidsgebied Nijmegen Heijendaal.

De belangrijkste doelgroep voor de RijnWaalsprinter zijn de inwoners van Bemmel en Huissen die werken in Nijmegen en Arnhem. De RijnWaalsprinter doet de centra, centrale stations en belangrijke werkgelegenheidsgebieden van Arnhem en Nijmegen aan. De RijnWaalsprinter zorgt ook voor een frequente busverbinding van P+R Waalsprinter met Nijmegen CS. Reizigers hoeven nooit lang te wachten; tijdens werkdagen en op zaterdag rijdt de bus vier keer per uur. Ook 's avonds en op zondag rijdt deze bus, dan twee keer per uur tot 1.00 uur 's nachts. De reistijden van de RijnWaalsprinter zijn afgestemd op de reistijden van andere vervoersmiddelen zoals de treinen vanaf Arnhem CS en Nijmegen CS. Bij alle haltes van de lijn komen digitale displays en waar mogelijk fietsenstallingen en overkappingen.

Tot 15 oktober loopt er een campagne voor de lijn. Reizigers mogen de RijnWaalsprinter tussen 29 augustus en 15 oktober vijf keer gratis proberen. Ook maken ze kans op een reis naar Parijs. Zie voor meer informatie www.breng.nl.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht