Ingezonden persbericht




Programma Dynamo Outdoor met zes extra acts nu compleet

Onder andere Onslaught, Electric Eel Shock en Gewapend Beton aan line-up toegevoegd

Het programma van Dynamo Outdoor is met de toevoeging van een zestal nationale en internationale acts compleet. De line-up van het openluchtfestival bestaat nu uit elf acts, verdeeld over twee podia. Het Engelse Onslaught, wat in 1986 nog op de allereerste editie van Dynamo Open Air speelde, het Japanse Electric Eel Shock en Carach Angren, Burn the Iris, Gewapend Beton en Volbeer uit Nederland vormen de nieuwe namen voor de derde editie van Dynamo Outdoor. Het festival voor liefhebbers van hardcore, punk, alternative en metal vindt zondag 29 augustus plaats op het Begijnenhof, op 200 meter afstand van organisator Dynamo.

Het Engelse Onslaught is een van de grondleggers van het trash metal genre. Niet voor niets stond de band op de allereerste editie van Dynamo Open Air in 1986. De band bestaat al sinds 1983 en na een tussentijdse sabbatical staat het gezelschap sinds 2004 weer veelvuldig op de podia of in de studio. Op Dynamo Outdoor betreedt men in de vroege avond het Main Stage. De show van Onslaught wordt op het Main Stage voorafgegaan door een optreden van de Limburgse black metal band Carach Angren. Het drietal bracht begin dit jaar een nieuw album uit, met een tour met het Zweedse Dark Funeral daaropvolgend.

De eerste band die aantreedt op het Main Stage is Volbeer, een regionale band die louter covers van het Deense Volbeat speelt. De eerder aangekondigde bands Madball en Korpiklaani zijn de laatste acts die op dit podium optreden.

Het tweede podium is omgedoopt tot het Up Magazine Stage, vernoemd naar het gelijknamige muziekblad en tevens sponsor van Dynamo Outdoor. Op dit podium is veel aandacht voor nieuw nationaal en Belgisch talent, maar ook het Japanse Electric Eel Shock speelt op dit podium. Deze garage metalband uit Tokyo tourde de afgelopen tien jaar non-stop de wereld rond, als headliner of als support bij acts als Danko Jones, Bloodhound Gang en the Presidents of the USA. Naast de eerder aangekondigde acts Campus, MakeBelieve en Noyalty staan de snoeiharde punkband Gewapend Beton en de Eindhovense posthardcore-/prog metalband Burn the Iris op het Up Magazine Stage geprogrammeerd.

Serge van Uden, uitgever en hoofdredacteur van Up Magazine, is verheugd met de samenwerking. Van Uden: "Up Magazine is trots om naamgever te zijn van een van de podia op Dynamo Outdoor. Ik kom al sinds 1984 bij Dynamo en was bij de eerste editie van Dynamo Open Air. Als echte Eindhovenaar en punkrocker zit Dynamo ook een beetje in mijn bloed." Belangrijke overeenkomst tussen Up Magazine en Dynamo Outdoor is dat beide partijen het steunen van nieuw talent hoog in het vaandel hebben. Van Uden: "Met Up Magazine proberen we bands waar we in geloven onder de aandacht te brengen van ons lezerspubliek. Dynamo heeft traditiegetrouw ook altijd de underground gesteund. Daarin zitten we dus naadloos op één lijn."

De voorverkoop voor Dynamo Outdoor is reeds gestart. Tickets kosten in de voorverkoop ¤ 10,- per stuk exclusief servicekosten, inclusief twee consumptiebonnen en zijn verkrijgbaar via www.dynamo-eindhoven.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de balie van Dynamo, dagelijks van 09.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Aan de dagkassa wordt ¤ 10,- exclusief consumptiebonnen gerekend voor een kaartje. Het terrein gaat zondag 29 augustus open om 13.00 uur, de eerste band speelt om 14.00 uur.


Noot voor redacties