Provincie Overijssel

Spectaculair bussenfestival en Blauwe Toer

23 augustus 2010

Blauwe Toer provincie Overijssel komt aan in Dalfsen

Livemuziek, streekproducten, bustechniek en volop kinderspelletjes in splinternieuwe bussen. Dit zijn de ingrediënten van het bussenfestival dat de provincie Overijssel op 29 augustus van 12.00 tot 17.00 uur bij het gemeentehuis in Dalfsen organiseert.

Het unieke festival wordt gehouden in de mooie streek- en stadsbussen van Syntus Overijssel die vanaf 29 augustus officieel in Midden-Overijssel gaan rijden. In elke bus gebeurt wel iets: regel een gratis ov-chipkaart t.w.v. EUR 7,50, vraag meer informatie over het openbaar vervoer of leer alles over de bustechniek. Maar bezoekers kunnen ook films kijken in de `Bioscoopbus' en prijzen winnen in de `Postbus' en `Speurbus'! Er is gratis livemuziek een streekproductenproeverij en er zijn leuke kinderactiviteiten.

Deel je mening

Het bussenfestival is onderdeel van de Blauwe Toer die de provincie door Overijssel maakt om met inwoners in gesprek te gaan over haar verschillende beleidsterreinen. Op 29 augustus zijn er ook medewerkers van de provincie en Syntus aanwezig op het festival. Zij horen graag de mening van aanwezigen over hoe de provincie haar geld kan besteden om de mobiliteit van inwoners in Overijssel te verbeteren. Bezoekers kunnen hun mening geven op deze dag, of nu al op www.jijenoverijssel.nl/. Bezoekers die reageren op de stelling op de site maken elke maand kans op een iPod. Via de Droomfabriek kan iedereen zijn droom voor de provincie opgeven. Mogelijk wordt jouw droom met behulp van de provincie werkelijkheid gemaakt.

Provincie en openbaar vervoer

Als regionale vervoersautoriteit is de provincie, afgezien van een deel van het NS-railvervoer, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Midden- en West-Overijssel. Openbaar vervoer levert een bijdrage aan de bereikbaarheid van steden en dorpen door snelle verbindingen naar en tussen grote kernen via trein, bus en Regiotaxi.