FNV KIEM

Paradisodebat: Kunst en cultuur: het investeren waard?

woensdag 25 augustus 2010

Wat leveren kunst en cultuur ons eigenlijk op? En wat blijft daarvan over na de bezuinigingen? Op het jaarlijks politiek debat van de Uitmarkt, georganiseerd door Kunsten '92, Paradiso en ACI, debatteren kopstukken uit het bedrijfsleven, onderzoekers en landelijke politici hierover met elkaar onder leiding van Twan Huys.

Formatie nieuwe kabinet
Dit jaar gaat het uiteraard over de formatie van het nieuwe kabinet en de gevolgen voor kunst en cultuur. Of er op dat moment al een regeerakkoord zal zijn, al dan niet met gedoogsteun van de PVV, is nog ongewis, maar dat ook de cultuursector zich zal moeten voorbereiden op mindere tijden staat wel vast.

Verbeteren rendement culturele sector
Naast onderzoek naar mogelijkheden om het rendement in de culturele sector te verbeteren, zal gedebatteerd worden over de bredere economische en maatschappelijke impact van de kunst- en cultuursector en de rol die de overheid daarin speelt. Dit mede op basis van onderzoek door Bureau Berenschot. Dit jaar zijn er drie relatieve buitenstaanders bereid gevonden een korte inleiding te houden, te weten:


-Eric van Eerdenburg, directeur Lowlands en directielid van Mojo Concerts

-Jos Vranken, directeur Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen/NBTC

-Alexander Rinnooy Kan, voorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds

Aan het debat nemen ook cultuurwoordvoerders uit de Tweede Kamer deel: Mark Harbers (VVD), Jetta Klijnsma (PvdA), Boris van der Ham (D66), Madeleine van Toorenburg ovb (CDA), Jasper van Dijk (SP) en Mariko Peters (GroenLinks), alsmede een aantal prominenten uit de kunstsector. Uiteraard krijgt de zaal gelegenheid te reageren. FNV KIEM is ook aanwezig bij dit debat.

Debatleider is Twan Huys.

PARADISO Weteringschans 6-8 1017 SG AMSTERDAM , zondag 29 augustus 2010

Aanvang: 16:00 uur, zaal open 15:30 Toegang: gratis. Einde: +/- 18.00 uur