Vrijetijdspark De Rotonde realiseert recreatiechalets boven het water


Unieke vorm van recreeren op vrijetijdspark in de Betuwe

ENSPIJK, 20100826 -- Direct na de zomer van 2009 zijn de broers Boskaljon, eigenaren van Vrijetijdspark De Rotonde, gestart met de aanleg van een nieuw recreatiegedeelte, genaamd Driemaster. In samenwerking met de firma Kroeze uit Beesd is een fraai stuk uitbreiding gerealiseerd voor 37 chalets. Twaalf van deze chalets zijn uniek gesitueerd op palen, boven de vier hectare grote vijver van De Rotonde. Deze chalets werden gebouwd door de firma Likon uit Zwolle. Tijdens de open dag op 29 augustus kunnen de chalets worden bezichtigd.

Max Kroeze (aannemer) vertelt dat de waterplas van het park met bijna een hectare is vergroot naar in totaal zo'n vier hectare. Vele duizenden kubieke meters grond zijn verplaatst. De vrijgekomen grond is hergebruikt voor een grondwal. Kroeze is van A tot Z betrokken bij het project en geeft aan dat met name de betonconstructie, om de chalets boven het water te plaatsen, een hele uitdaging was. Jan-Kees Bekius van de firma Likon onderschrijft deze unieke wijze van plaatsen: 'Nergens in Nederland is op deze wijze een chalet boven het water geplaatst.'

De aanleg is sinds een paar weken afgerond en het eindresultaat mag er wezen. Driemaster is een modern en fraai gedeelte van Vrijetijdspark De Rotonde geworden, waar de gast de mogelijkheid heeft om een chalet te plaatsen. Boskaljon vertelt dat de kavels op huurbasis aangeboden worden door De Rotonde. De chalets koopt u van chaletbouwer Likon en zijn dus eigendom. Inmiddels zijn er de eerste waterkavels en landkavels bezet. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende type chalets met de mogelijkheid om zelf de indeling en het interieur te bepalen. "Ieder chalet is maatwerk en dat maakt ieder chalet uniek en persoonlijk" aldus Bekius van Likon.

A.s. zaterdag 29 augustus, heeft Vrijetijdspark De Rotonde een open dag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Alle geĂŻnteresseerden zijn welkom om het nieuwe deel te bezichtigen. Bovendien staan er twee Likon showmodellen zodat men ook de chalets van binnen kan bekijken.

Vrijetijdspark De Rotonde