Gemeente Lingewaard


Wijziging routes buslijnen Bemmel

Vanaf 29 augustus stoppen er in Bemmel geen bussen meer bij de halten Connexxion Garage, Ploeglaan en Gersthof. De reden hiervan is een wijziging van de route van lijn 33. Deze rijdt voortaan in Bemmel de route van lijn 32 en stopt bij de halten Oostervelden, Klappenburgstraat, Wardstraat/Sporthal, Gemeentehuis, Dorpsstraat/Molenwei, Teselaar/Vossenhol en De Pas. Lijn 33 blijft op maandag t/m zaterdag overdag elk half uur rijden, s avonds en op zondag elk uur.

Vanaf 29 augustus wordt lijn 32 vervangen door de Breng direct RijnWaalsprinter lijn 300. Deze lijn geeft inwoners van Bemmel een snelle verbinding met de stad Nijmegen, met Nijmegen Heijendaal (UMC St. Radboud, universiteit, HAN) en met de stad Arnhem. Op maandag t/m zaterdag rijdt lijn 300 elk kwartier, s avonds en op zondag de gehele dag elk half uur.
In Bemmel rijdt Breng direct RijnWaalsprinter lijn 300 via de Papenstraat en de Herckenrathweg en stopt bij de halten Papenstraat, Dorpsstraat, Loostraat, Parksingel en Klein Rome.

(Geplaatst: 17 augustus 2010)