Politie Drenthe

Zondag 29 augustus 2010

Provincie Drenthe, 29-08-2010

Aanhouding huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 37-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is hierop aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Mannen aangehouden op verdenking van aanranding

HOOGEVEEN Zaterdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat enkele meisjes onzedelijk waren betast door twee mannen in het Steenbergerpark. Op dat moment was daar een festival gaande. Ter plaatse bleek dat de beveiliging van het festival de 24-jarige verdachte uit Emmen al had aangehouden. Hij kon worden overgedragen aan de politie. De tweede verdachte, een 20-jarige man uit Hoogeveen, kon later in een woning aan de Leliestraat worden aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Aanhouding mishandeling

WILHELMINAOORD Zaterdagavond kreeg de politie een melding dat er vernielingen waren gepleegd rondom een pand aan de Koningin Wilhelminastraat. Ter plaatse bleek een 26-jarige man uit Boschoord zich erg vervelend te gedragen. Bij aankomst richtte hij zijn agressie op de politieagenten, waarbij één van hen verwondingen opliep aan zijn hand. De man kon uiteindelijk worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeman aangehouden voor diefstal auto

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag en 17-jarige jongeman uit Emmen aangehouden. De jongeman had eerder die nacht een auto gestolen bij een bedrijf aan de Dordsestraat. Met behulp van de aangever kon de jongeman kon worden aangehouden op een parkeerplaats aan de Eerste Bokslootweg. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden wegens bedreiging

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Coevorden aangehouden. De man gedroeg zich erg vervelend en was door de portiers een uitgaansgelegenheid aan de Bentheimerstraat uitgezet. De man werd hierop nog bozer en bedreigde een portier met een mes. De politie werd hierop gealarmeerd. De man kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs

EMMEN Surveillerende agenten hebben zaterdagmiddag een 22-jarige man uit Emmen aangehouden. De agenten zagen de man, waarvan bekend was dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, rijden op de Nieuw Amsterdamsestraat. Hierop kreeg de man een stopteken waarna hij kon worden aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Alcomobilist zonder rijbewijs aangehouden

BEILEN De politie heeft op de vroege zondagochtend een 24-jarige man uit Drachten aangehouden. De man reed in zijn auto over de Dambroeken toen bij controle bleek dat het voertuig niet verzekerd was. De man had zijn auto inmiddels geparkeerd aan de Dambroeken. Bij verdere controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 310 ug/l (0,7 promille). De man is aangehouden. Er wordt proces/verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bezit vuurwapen

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 20-jarige man uit Elim aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat de man mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. Toen de agenten hem nabij het Steenbergerpark fouilleerden, bleek de man inderdaad een illegaal vuurwapen bij zich te hebben. Daarnaast is er een mes en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Dit alles is in beslag genomen. De man is aangehouden, overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhouding mishandeling

EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 53-jarige man uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat de man vernielingen zou hebben aangebracht in een tuin aan het Mussenveld en daarbij een man had geslagen. Ter plaatse bleek dat de man zich in een andere woning aan het Mussenveld bevond. Toen agenten hem wilden aangehouden sloeg de man een glas kapot en bedreigde daarmee de agenten. Hierop werd peperspray ingezet, waarna de man kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.