Gemeente Noordenveld


Uitreiking Koninklijke onderscheiding

Gepubliceerd op: 29 augustus 2010

Op zaterdag 28 augustus 2010 reikt burgemeester Hans van der Laan een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Jan Arends uit Norg. De uitreiking vindt plaats op het sportterrein van V.V. GOMOS aan de Schapendrift te Norg. Om 16.30 uur reikt Hans van der Laan de prijzen uit in het kader van het jeugdtoernooi van FC Groningen. Aansluitend krijgt de heer Arends zijn decoratie. De heer Arends wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Decorandus (63) is vanaf 1973 tot op de dag van vandaag actief als bestuurslid en wedstrijdleider van de voetbalvereniging GOMOS in Norg. Daarnaast is de heer Arends ook als vrijwilliger werkzaam bij het concours hippique Norg en de plaatselijke ijsvereniging.

De heer Arends is vooral bekend door zijn werk voor GOMOS. Iedere inwoner van Norg die wel eens op de voetbalvelden van GOMOS komt, kent Jan Arends. De heer Arends heeft veel over voor zijn club en is er veel avonden en ieder weekend aanwezig. De heer Arends is een bestuurder die veel praktische zaken regelt, zoals het organiseren van toernooien en trainingskampen. Hij is echter ook regelmatig op het sportterrein te vinden als er onderhoud moet worden gepleegd of als er iets valt te repareren.