Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 26 augustus 2010

PERCOSSA

Noodlot slaat toe

Percossa-man breekt voet tijdens show

Dat de voorstellingen van Percossa fysiek zijn is inmiddels bekend. Bloedneuzen, blauwe plekken en kneuzingen zijn aan de orde van de dag. Maar afgelopen week heeft één van de mannen, Eric Robillard, zijn voet gebroken tijdens een show op een festival. Door dit noodlot zullen alle voorstellingen in september helaas moeten worden verplaatst. Nooit eerder heeft Percossa dit aan de hand (voet) gehad. Het is voor de mannen dan ook een bittere pil.

Na een druk en succesvol theaterseizoen heeft Percossa deze zomer op veel buitenlandse festivals gespeeld. Met als hoogtepunt drie sensationele shows in Rusland.

Vanaf oktober gaat Percossa weer van start. Alle theatervoorstellingen van september zullen worden omgeboekt naar een datum later in het seizoen. Alle reeds gekochte kaarten worden ook omgeboekt naar de nieuwe datum.

Vanaf oktober dus gewoon weer: Geen compromis, geen adempauze, geen genade,

maar een bulderende percussie-achtbaan vol rake klappen, scherpe humor en acrobatische capriolen, verpakt in theatrale fijnzinnigheid.

De pers roemt Percossa om de afwisseling in hun voorstelling. Gigantische Japanse trommels worden gecombineerd met minuscule attributen; dampende samba-ritmes wisselen af met oorverdovende stilte; hilarische grappen staan oog in oog met ontroerende ballads.

Onder regie van Karel de Rooij (Mini & Maxi) en Hans Minnaert (Internationaal Danstheater) gaan de mannen van Percossa tot het uiterste van hun fysieke kunnen. Hopelijk vanaf nu zonder botbreuken.

Productie: Percossa

Speelperiode: oktober 2009 t/m maart 2010

Website: www.percossa.nl