Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 12.55 uur

Utrecht, 29-08-2010

Oproep getuigen: doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Op zaterdag 28 augustus kreeg de politie rond 16.30 uur de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising Arnhemsweg - Smaragdweg waarbij een bestuurder van een personenauto was doorgereden. Een 19-jarige bestuurder uit Driebergen-Rijssenburg stond met zijn auto te wachten om vanaf de Arnhemseweg de Smaragdweg op te rijden. Daarop reed een onbekend gebleven bestuurder met een kleine rode personenauto.

Aanvankelijk leek de verdachte mee te werken, maar hij stapte uit zijn auto, pakte de kentekenplaat van de 19-jarige bestuurder en reed weg in de richting van de A28 zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De auto had schade aan de achterzijde.

De bestuurder verklaarde dat er meerdere getuigen waren van de kop-staartbotsing en de politie roept getuigen op om contact op te nemen met de politie in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Belemmering en belediging

AMERSFOORT De politie heeft op zondagochtend 29 augustus rond 05.10 uur op het Havik een 18-jarige en een 21-jarige man uit Leusden aangehouden. Aanleiding van de aanhoudingen was de 18-jarige Leusdenaar die aanstalte maakte op straat te wildplassen. Hij werd aangesproken door surveillerende agenten.

De man accepteerde niet dat hij werd weggestuurd en ging in discussie. Dit eindigde in een belediging richting de agenten. Toen de politie hem wilde aanhouden belemmerde de 21-jarige plaatsgenoot de agenten. Daarop werd hij aangehouden voor belemmering. Beiden zijn overgebracht naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.