Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.55 uur

Utrecht, 29-08-2010

Ongeval

OUDEWATER Op zaterdag 28 augustus is omstreeks 16.15 uur een 43-jarige man uit Bergambacht tijdens werkzaamheden aan een woning om het leven gekomen.

Het slachtoffer was die middag aan het werk bij een woning aan de Gr. van Kinschotstraat. Hij was bezig met de riolering onder de kruipruimte van de woning. De bewoner van het huis vertrouwde de situatie niet toen de man haar niet niet antwoordde. Zij zag de man liggen en niet meer op haar reageren. Daarop alarmeerde zij direct de hulpdiensten. De brandweer haalde het slachtoffer onder de kruipruimte vandaan waarop hij werd gereanimeerd. Het slachtoffer is vervoerd naar het Antonius ziekenhuis. Daar is hij overleden waar later bleek dat de man is geëlektrocuteerd.

Brandstichting

AMSTELHOEK Zaterdagavond 28 augustus is omstreeks 19.05 uur een 31-jarige man uit Mijdrecht aangehouden voor brandstichting.

De politie kreeg die avond een melding van een brandje in de bossages langs de N201. Een omstander zou daar het brandje inmiddels hebben gedoofd. Een getuige zou de brandstichter over het fietspand, paralel aan de N201 hebben zien lopen. Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij een man die voldeed aan het doorgegeven signalement. Het ging om een 31-jarige man uit Mijdrecht die zich verstopte in de bossages tussen het fietspad en de N201. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.