Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 29 augustus 2010

Het Nationale Watersport Onderzoek 2010:

Maxima favoriete gezelschap op het water

Als de Nederlandse watersporter mag kiezen met welke bekende persoon zij een keertje zou kunnen varen, dan is Prinses Maxima favoriet. Onze prinses wordt hierbij gevolgd door Barack Obama en Chantal Janzen. Dit komt naar voren uit de 3e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek van Eileen.

Maar ruim een derde van de watersporters gaat het liefst gewoon met het gezin het water op. Met name vrouwen zijn hier voorstander van. Jongeren gaan bij voorkeur met hun vriend of vriendin het water op. Ruim 6% van de respondenten zou wel eens een rondje willen varen met een hele leuke collega. De top vijf van bekende personen waar watersporters wel eens een rondje mee willen varen is als volgt:


1. Prinses Maxima 11 %

2. Barack Obama 8 %

3. Chantal Janzen 7 %

4. Fatima Moreira de Melo 6 %

5. Katja Schuurman 5 %

Het Nationale Watersport Onderzoek
De 3e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek van Eileen is in de maanden juli en augustus van dit jaar uitgevoerd onder 537 respondenten. Via Internet konden watersporters hun mening geven over diverse aspecten van de watersport. Dit representatieve onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder Nederlandse watersporters in de leeftijd van 18 tot 79 jaar.

Eileen, je persoonlijke assistente op het water, is een telefoniste die je 7 dagen per week, 24 uur per dag kunt bellen voor hulp, tips en praktisch informatie op en rond het water. Bij Eileen kunnen watersporters terecht voor informatie over de weersverwachting, bruggen en sluizen of dichtstbijzijnde jachthaven. Daarnaast kan Eileen ook een telefoontje doorverbinden of informatie opzoeken op internet.

Eileen wordt ondersteund door toonaangevende marktpartijen als HISWA, Delta Lloyd, Yamaha en Victron Energy.

EINDE BERICHT

---

Noot voor de redactie (