Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 29-08-2010

Tilburger met harddrugs aangehouden

TILBURG: Aan de Spoorlaan heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Tijdens een controle bleek de jongen in het bezit te zijn van 38 pillen XTC en speed. Hij is voor verhoor ingesloten in een politiecel. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie vordert rijbewijs in van beginnend bestuurder

TILBURG: Zondagmorgen is aan de Spoorlaan een 21-jarige automobilist aangehouden. Agenten controleerden de beginnend bestuurder rond 04:00 uur, toen hij tegen het verkeer in kwam rijden. Uit de blaastest op straat bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het bureau blies hij een waarde van 530 ug/l. De uitslag was zo hoog dat hij zijn rijbewijs direct kon inleveren.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l of 0,2. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Hoeveel is 0,2 eigenlijk?
Weinig, heel weinig. Maar hóe weinig precies, dat is moeilijk te zeggen, omdat alcohol bij iedereen anders valt. Je lichaamsgewicht speelt een rol. En in het ene drankje zit meer alcohol dan in het andere. Of je man of vrouw bent, telt soms ook mee. De beste tip die we je daarom kunnen geven is: drink gewoon geen alcohol, als je nog moet rijden. Dan blijf je altijd aan de veilige kant van de streep.

Jongen aangehouden na vechtpartij met mes

TILBURG: Zondagmorgen heeft de politie aan de Koopvaardijstraat een 20-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. Zijn vriend, een 22-jarige plaatsgenoot, heeft aangifte gedaan. Afgelopen nacht kregen de twee vrienden ruzie met elkaar, waarbij de verdachte een mes trok. In de worsteling die vervolgens ontstond verwondde de verdachte zichzelf aan zijn hand. Toen agenten ter plaats kwamen was het tweetal nog met elkaar aan het vechten en werd op straat een mes aangetroffen. De verdachte moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwonding.

Rustige horecanacht in Tilburg

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.De politie arresteerde drie personen wegens belediging van de politie.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-08-2010 14:53 | © Regio Midden en West Brabant |