Nederlandse Tafeltennisbond


Lisanne de Groot noteert beste Oranjeresultaat bij Eurominichamps 29-8-2010

Lisanne de Groot heeft bij de Eurominichamps in het Franse Schiltigheim het beste Oranjeresultaat neergezet. De Nederlandse pupil wist na de loodzware kwalificatiefases als enige de laatste 32 in het hoofdtoernooi te bereiken bij de meisjes. Daarin was de latere nummer zeven Insana Makhaury (Letland) te sterk, maar via diverse knock-out wedstrijden wist De Groot alsnog de 21e plaats overall te bereiken.

Lisanne de Groot zette het beste resultaat neer bij het evenement in Schiltigheim. (FOTO: © Pascal Clément / Eurominichamps)

Stellan Smid wist bij de jongens pupillen als zesde te eindigen in het troosttoernooi en eindigde dus overall als 38ste. De andere Nederlanders werden eerder uitgeschakeld. ,,Een uitstekend optreden van De Groot met het hoofdtoernooi als beloning", vond talentenbondscoach Ralf Kosters.

Aan het toernooi doen meer dan vierhonderd deelnemers uit heel Europa mee en een aantal sterke spelers uit andere werelddelen. Het officieuze "EK" voor welpen en pupillen is altijd sterk bezet.

Nederlandse deelnemers
Stellan Smid (1998)
Eric Agamayan (1999)
Lisanne de Groot (1998)
Alice Vos (1999)
Kim Hergelink (2000)
Jade van Schaijk (2000)
Coaches: Ralf Kosters en Terry Schaffers

NTTB/HH