Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 29-08-2010

Roosendaler aangehouden na bedreiging met mes

ROOSENDAAL: Aan de Industriestraat in Roosendaal heeft de politie kort na middernacht een 28-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man had zaterdagavond was rond 23:45 uur een woning aan de Ludwigstraat binnengedrongen na het vernielen van een ruit. De mensen in de woning, bekenden van hem, bedreigde hij vervolgens met een mes. Het lukte hen om de Roosendaler buiten te zetten en vervolgens de politie in te schakelen. Die kon hem na een korte zoektocht arresteren. De
Roosendaler is voor verhoor ingesloten in een politiecel.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

ZEVENBERGEN: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning in Zevenbergen een 30-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin. De vrouw heeft aangifte gedaan van huiselijk geweld. De verdachte is ingesloten in een politiecel.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Rotterdammer aangehouden voor flessentrekkerij

ROOSENDAAL: In een restaurant aan de Markt heeft de politie
zaterdagmiddag een 50-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De man had rond 15:15 uur een maaltijd genuttigd in de horecagelegenheid. Toen de rekening werd gepresenteerd bleek hij totaal geen geld bij zich te hebben en dus niet te kunnen betalen. Uit het politieregister bleek dat hij zich eerder had schuldig gemaakt aan flessentrekkerij, waarop hij werd aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie heeft hem namens het Openbaar Ministerie een dagvaarding meegegeven. Hij mag zich binnenkort komen verantwoorden voor zijn gratis etentje.

Zevenbergenaar verdacht van vernielen autos

ZEVENBERGEN: Zaterdagavond heeft de politie aan de Melassestraat een 30-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van autos. Rond 23:45 uur belde een oplettende getuige de politie. Hij zag dat een man over het hek van een garagebedrijf was geklommen. Agenten troffen de Bergenaar korte tijd later aan tussen de bedrijfsvoorraad autos. Op het terrein waren bij een aantal autos buitenspiegels vernield. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-08-2010 14:49 | © Regio Midden en West Brabant |