Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 29-08-2010

Politie houdt verdachten woninginbraak aan

SPRANG-CAPELLE: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Torenstraat een 34-jarige inwoner van Nijmegen en een 34-jarige man uit Groesbeek aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Eikenlaan in Sprang-Capelle.Bij de inbraak werd niets
buitgemaakt.

Rond 04:00 uur belden de bewoners de politie met de mededeling dat er door meerdere daders werd ingebroken in hun woning aan de Eikenlaan. Kort daarop werd er gemeld dat de inbrekers gevlucht waren in een auto. Aan de Torenstraat werd de auto klemgereden door twee politieautos en kwam het tot de arrestatie van het tweetal. In de het voertuig werd inbrekerswerktuigen aangetroffen en enkele goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Bij de woning bleek een gat geboord te zijn in het kozijn van een raam. De politie heeft sporen veiliggesteld die door medewerkers van de unit Forensisch Technisch Onderzoek zullen worden onderzocht. De twee verdachten ontkennen betrokkenheid bij de inbraak.

De politie is ook een onderzoek gestart in verband met een
woninginbraak aan de Heistraat. In de woning werd in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 20:30 en 00:30 uur ingebroken. De daders waren binnengekomen na het openbreken van een raam. De buit bestaat uit bankpasjes en een geldbedrag. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek te houden. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden.

Huiselijk geweld is niet normaal

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld.

Rond 13:15 uur belde de vrouw aan bij buren voor hulp, nadat zij door haar man was mishandeld. Hij kon in zijn woning worden aangehouden en is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Tweetal aangehouden na mishandeling portier

OOSTERHOUT: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Klappeijstraat twee inwoners van Karvina (Tsjechië) aangehouden.

Rond 00:30 uur werd via het cameratoezicht gezien dat er een opstootje was bij een horecagelegenheid aan de Klappeijstraat. Het tweetal mishandelde daarbij een portier. De beveiligingsbeambte heeft aangifte gedaan. De Tsjechen zijn ingesloten in een politiecel in Tilburg.

Pool aangehouden na bedreiging met mes

OOSTERHOUT: Aan de Klappeijstraat heeft de politie zondag rond 01:00 uur een 29-jarige Pool zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden.

De dronken Pool werd een café uitgezet, omdat hij vrouwen lastig viel. Daarop haalde hij een mes uit zijn rugzak en daagde de portier uit. Uiteindelijk verliet de Pool het café, waarna hij enige tijd later op aanwijzen van de horecamedewerker kon worden aangehouden.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-08-2010 14:52 | © Regio Midden en West Brabant |