Ingezonden persbericht


Rijswijk, 29 augustus 2010

De Lotto doneert ruim 6 miljoen euro aan Prins Bernhard Cultuurfonds

De Lotto heeft vandaag tijdens de Uitmarkt in Amsterdam ruim 6 miljoen euro gedoneerd aan het Prins Bernhard Cultuurfonds. Rieneke van de Laar, Manager Goede Doelen bij De Lotto overhandigde symbolisch een cheque ter waarde van 6.098.487 euro aan Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Lotto draagt ieder jaar de totale netto-opbrengst af aan 19 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zet zich jaar in jaar uit in voor muziek, toneel, beeldende kunst, letterkunde, natuurbehoud, monumentenzorg en vele andere cultuurvormen. "Dankzij De Lotto ondersteunen wij vele bijzondere initiatieven op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland. Cultuur is ook topsport en daarom moedigen wij jong talent aan met opdrachten, prijzen en beurzen. De bijdrage van de Lotto speelt hierbij een belangrijke rol", aldus Esmeijer.

Ook Rieneke van de Laar is verheugd: "Ik ben blij dat wij ook dit jaar weer zo'n mooi bedrag mogen afdragen aan het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het cultuurfonds zet zich in voor cultuurbehoud in Nederland en wij zijn blij dat we deze organisatie daarin kunnen steunen."

Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland ­ op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigen wij aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kunnen wij jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen. Dat maakt ons, met een landelijk fonds en twaalf provinciale afdelingen, een van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland.

Uitmarkt
Laat je tijdens de Uitmarkt op 27, 28 en 29 augustus op het podium van het Prins Bernhard Cultuurfonds verrassen door optredens van jonge talenten die financieel werden ondersteund door het fonds. Met ieder uur een spetterend optreden van jazz, klassiek, opera, musical tot wereldmuziek, en interviews met andere ondersteunde projecten op de diverse werkterreinen. Aansluitend kan en mag er gedanst worden op de nostalgische klanken van het Fellini draaiorgel. Mis het niet!

De Lotto
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.