Politie Haaglanden

persberichten 29 augustus

Haaglanden, 29-08-2010

Straatroven van goudenkettingen
Den Haag Op zaterdag 28 augustus omstreeks 14.35 uur, werd een 42-jarige vrouw uit Den Haag op de Ruijsdaelstraat van haar goudenketting beroofd. De vrouw liep daar te wandelen toen zij door een Marokkaanse jongen op een fiets van haar ketting werd beroofd. De jongen ging er na de beroving vandoor. Agenten hebben de buurt afgezocht maar troffen de jongen niet meer aan. Van hem is een duidelijk signalement bekend.
Op zaterdag 28 augustus omstreeks 19.30 uur werd op de Pretoriusstraat een 10-jarige jongen uit Den Haag door drie Marokkaanse mannen van zijn ketting beroofd. De drie helden gingen er na de beroving vandoor en konden helaas niet meer worden aangehouden.

Vrouw te water
Den Haag Een 30-jarige vrouw uit Den Haag is op zaterdag 28 augustus omstreeks 18.45 uur in het water van het Buitenom gevallen. De vrouw verloor haar mobiele telefoon en deze viel in het water. Bij het opvissen van haar telefoon is zij zelf ook van de kant in het water gevallen. Zij is uit het water gehaald door personeel van de brandweer. Hierna is zij zonder letsel maar wel met natte voeten huiswaarts gegaan.

Vrouw gewond na aanrijding op voetgangersoversteekplaats Den Haag Een 73-jarige Haagse dame is op zaterdag 28 augustus omstreeks 15.35 uur aangereden op het Arnold Spoelplein. De vrouw wilde oversteken via het zebrapad en werd aangereden door een auto. De automobilist had de vrouw te laat opgemerkt omdat hij een andere kant op keek. Hij probeerde nog te remmen en uit te wijken maar helaas raakte hij de vrouw. Het slachtoffer is naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd met rug letsel.

Hennepplantage aangetroffen
Den Haag Op vrijdag 27 augustus omstreeks 19.55 uur werd in een kassencomplex aan de Madepolderweg een Hennepplantage aangetroffen. Agenten kregen een tip en zijn ter plaatse gaan kijken en roken een sterke henneplucht. Bij het betreden van de kas troffen zij een veld aan ter grote van een voetbalveld. De Plantage werd ontmanteld en in beslag genomen. In de kas werden 26 koolstoffilters aangetroffen, 14 afzuigers en 20.158 Hennepplanten van 30 tot 50 cm hoogte. Het totale gewicht van de planten betrof 1940 kilogram. De zaak is in onderzoek genomen. Eneco gaat onderzoek doen naar de stroomafname.

Man op bromfiets aangehouden
Den Haag Op zondag 29 augustus omstreeks 06.00 uur zien agenten een voor hun bekende persoon op een bromfiets rijden zonder verlichting en helm. De bromfietser wordt gecontroleerd en hij geeft toe geen rijbewijs te hebben voor een bromfiets. Tijdens de controle blijkt de man al eerder te zijn bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Hij is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Hij bleek ook nog alcohol te hebben gedronken en blies 275 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en voor het rijden zonder rijbewijs en helm voor het rijden zonder verlichting kreeg hij een waarschuwing. Hierna mocht hij weer vertrekken.

Vrouw gewond in auto
Den Haag Op vrijdag 27 augustus om 21.10 uur werd op de Moerweg een 32-jarige gewonde vrouw aangetroffen. De vrouw zou door nog onbekende oorzaak, met haar personenauto tegen een boom zijn aangereden. Het slachtoffer is met onbekend letsel door de GGD naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd.

Aanrijding en aanhouding na fietsendiefstal
Den Haag Op zondag 29 augustus om 05.25 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een aantal mannen bezig waren een fiets te stelen zij zouden met een kniptang in de weer zijn bij de fiets. De fiets zou in een rode VW bus gezet zijn en die bus was er vandoor gegaan. Agenten troffen in de Kamperfoeliestraat de bus met vijf mannen allen afkomstig uit Polen aan. De bestuurder van de bus bleek ook gedronken te hebben. Tijdens hun rit zou de bus ook tegen een geparkeerd staande auto zijn gereden. In de rode bus werd een fiets aangetroffen. Alle vijf de mannen in de leeftijd van 25 tot en met 38 zijn aangehouden als verdacht van diefstal in vereniging. De bestuurder blies 615 ugl. Hij krijgt hiervoor ook nog een proces-verbaal en voor het rijden zonder rijbewijs. De geparkeerdstaande auto liep schade op en de eigenaar zal op de hoogte worden gebracht.

Wederom een slachtoffer van Babbeltruc
Den Haag Op 27 augustus omstreeks 18.45 uur is een 80-jarige man het slachtoffer geworden van een ordinaire babbeltruc. De man zat in zijn woning aan de Esdoornstraat toen er omstreeks 18.45 uur bij hem werd aangebeld. Hij deed open en voor de deur stonden twee vrouwen die hem vertelden dat zij bij hem in het portiek kwamen wonen. De man vond het wel vreemd want er was geen woning vrij in het portiek. Toch liet hij de vrouwen binnen. In de woning wilden de (dames) diverse maten opnemen voor gordijnen en andere zaken. Ook werd er in de keuken gekeken. De bejaarde bewoner vertrouwde het toch niet en vroeg de vrouwen om zijn woning te verlaten. Als dank lieten zij wat fruit achter voor de man. Later ontdekte hij dat er een geldkistje met inhoud uit zijn woning was verdwenen.
De politie heeft een signalement van deze vrouwen en onderzoekt de zaak.

Man aangehouden na controle
Den Haag Op 28 augustus om 23.00 uur werd een 30-jarige man op de Stationsweg in Yepenburg gecontroleerd. De man bleek gesignaleerd te staan voor nog een aantal openstaande boetes en is daarom aangehouden. Aan een politiebureau bleek dat hij nog voor een totaal van 1290,00 Euro aan openstaande boetes moest voldoen. Nadat er was afgerekend mocht de man het politiebureau weer verlaten.

Fietser gewond na val met fiets
Delft Een 40-jarige man uit Delft is op zaterdag 28 augustus omstreeks 23.55 uur gewond geraakt op de Estland. De man kwam door nog onbekende oorzaak met zijn fiets tenval en liep een hoofdwond op. Hij is naar het Reinier de Graaf ziekenhuis vervoerd.

Vrouw aangehouden na mishandeling
Delft Een 55-jarige vrouw uit Delft is op zaterdag 28 augustus omstreeks 01.05 uur aangehouden in de Kaarderstraat. De vrouw wordt er van verdacht een andere 35 jarige vrouw in die straat te hebben geslagen met een ijzeren staaf. De moeilijkheden houden verband met een ontruiming van een woning. De zaak wordt onderzocht.

Vier jongemannen aangehouden ter zake openlijke geweldpleging Delft Op zaterdag 28 augustus kwamen er bij de politie twee meldingen binnen over schieten met een balletjespistool op de Buitenhofdreef en de Chopinlaan. Agenten gingen naar beide lokaties. Twee mannen werden in de omgeving van de Rooseveltlaan aangetroffen. Zij vertelden dat zij van achteren waren aangereden op hun scooter door een personenauto waarin drie a vier personen zouden zitten. Waarom zij zijn aangereden wisten ze niet aan te geven. Een van deze mannen liep letsel aan zijn voet op. Later bleek dat het verhaal was dat er met balletjespistool geschoten zou zijn. De twee met de scooter zijn daarom aangehouden en later nog drie personen in de omgeving van de Rooseveltlaan. Er wordt onderzocht wie er nu wel of niet geschoten heeft en betrokken is bij dit incident. Ook naar de bestuurder van de auto wordt onderzoek gedaan. De vijf verdachten zijn allen woonachtig in Delft en in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar.
Man aangehouden na autoinbraak
Rijswijk Op 29 augustus omstreeks 08.10 uur is een 23-jarige man woonachtig in Den Haag aangehouden op de Broekslootkade. Deze man wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een geparkeerd staande auto op de Trekweg. Ook wordt deze man er van verdacht nog bij een andere auto te hebben ingebroken. Hij is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Man aangehouden na aanrijding
Den Hoorn Een 40-jarige man uit Den Hoorn is op vrijdag 27 augustus omstreeks 18.05 uur in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor in een parkeergarage aan de Droogmolen een aanrijding te hebben gehad waarna hij was doorgereden. De man moest ook een blaastest afleggen en blies 1035 ugl.

Vrouw rijdt tegen paal
Leidschendam Een 30-jarige vrouw woonachtig in Voorburg reed op zaterdag 28 augustus om 17.00 uur tegen een paal op een middengeleiding. De vrouw reed als bestuurder door de bocht op de liguster met de Weigelia en raakte de paal in de bocht. Getuigen zagen dat de vrouw na de botsing snel van haar plek wisselde met de persoon die naast haar zat op de bijrijderstoel. Nadat agenten ter plaatse kwamen bleek dat de vrouw niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

Vrouw van de snelweg gehaald
Voorburg Een 73-jarige vrouw liep op zaterdag 28 augustus om 20.15 uur nabij het Prins Clausplein op de A-12 ter hoogte van 2.9. Agenten spraken de vrouw aan en zij vertelde op zoek te zijn naar een tramhalte en wilde naar het Centraal Station. De vrouw is in de politieauto meegenomen naar een politiebureau en vertelde niet echt te begrijpen wat zij verkeerd had gedaan.

Man beboet na langdurig linksrijden op de Rijksstraatweg Wassenaar - Een 30-jarige man uit Roemenie kreeg op zaterdag 28 augustus om 22.00 uur een bekeuring omdat hij gedurende langere tijd op de linkerbaan bleef rijden van de Rijksstraatweg. Een agent sprak de man hierop aan en omdat het een bestuurder betrof die geen vaste woon of verblijfplaats had en uit Roemenie afkomstig is kreeg hij een bekeuring van 166,- euro incluis administratiekosten.

Moskee beklad en vernield
Zoetermeer Op zaterdag 28 augustus omstreeks 09.10 uur werden agenten gezonden naar een Moskee aan de Prismalaan. De Moskee bleek beklad te zijn met graffiti en er was een raam vernield.
De politie heeft de zaak in onderzoek genomen. In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus moet dit gebeurd zijn.

Agenten achtervolgen auto met gevaarlijk rijgedrag Zoetermeer - Op zaterdag 28 augustus om 21.55 uur zien agenten een voor hun bekende man rijden, op de Muzieklaan, in een zwarte Audi TT auto. Als ze achter deze auto aanrijden zien zij dat de bestuurder zich schuldig maakt aan gevaarlijk rijgedrag. Hij haalde autos in een bocht in en drukte bijna een tegemoet rijdende auto in de kant. Ook wordt er op voet en fietspad gereden. Omdat bekend is wie de bestuurder is en ook het kenteken bekend is besluiten de agenten om de achtervolging te stoppen en de overtredingen op papier te zetten. De bestuurder kan een flink proces- verbaal tegemoet zien.

Grote onrust bij een horecagelegenheid
Zoetermeer Op zaterdag 28 augustus omstreeks 04.25 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er zou worden gevochten bij een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein. Ter plaatse bleek dat er een feest was van personen van Antilliaanse afkomst. De groep was onderling met elkaar aan het vechten. De agenten die ter plaatse kwamen probeerden de groep vechtende te scheiden. De sfeer sloeg op een geven moment om en de agressie richtte zich tegen de politie. Er werd gescholden en er werd vanuit de groep gegooid met flessen naar de politie. Er werd versterking gevraagd en het publiek men werd gevorderd om te vertrekken. Enkelen voldeden niet aan dit verzoek en er werd nogmaals gevorderd. Toen hier weer door enkelen geen gevolg aan gegeven werd zijn er zeven personen aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De aangehouden personen allemaal mannen in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar afkomstig uit Zoetermeer, Amsterdam en Den Haag zijn naar een politiebureau gebracht.