Ingezonden persbericht


Bijna-brand de druppel voor Renger

Als het aan Renger van der Zande ligt, heeft hij afgelopen weekend zijn laatste race gereden in de GP3. Hoewel er nog één optreden in Monza staat gepland, is de man uit Nijmegen er na de tweede race in Spa helemaal klaar mee. Renger ontsnapte daar aan een inferno, toen hij een wolk van benzine over zich heen kreeg voor de start.

Het inspuitsysteem van de brandstof was defect en drenkte Renger in zeer licht ontvlambare benzine. De coureur van RSC Mücke was wakker en zette direct alle systemen in de auto uit, maar het incident is het zoveelste in een lange lijst van onverklaarbare pech en eigenlijk gelijk ook de druppel. "Ik ben wel klaar met dit seizoen", aldus Renger. "Ik begon in de overtuiging voor de titel te kunnen gaan, met dit team en Ralf Schumacher als eigenaar."

"Het is totaal niet volgens dat scenario gegaan. Domme pech, technische problemen, concurrenten die me van de baan rijden... Er is altijd wel wat. Met mijn ervaring en reputatie heb ik hier niets meer te zoeken. Ik ga me na dit weekend met mijn management beraden op deze situatie. Wat mij betreft laat in het weekend in Monza schieten en ga ik me richten op 2011."