Ingezonden persbericht

Mooie zevende plaats voor Randy Krummenacher op Indy

Luis Salom (12e) ziet top 5 plek in rook opgaan

Randy Krummenacher heeft een keurige zevende positie behaald tijdens de Red Bull Indianapolis Grand Prix na een dertiende startpositie. De Zwitser kwam als achtste over de finish maar kampioenschapleider Marc Marquez miste in de laatste ronde twee bochten en finishte in eerste instantie als vijfde. De racedirectie heeft de Spanjaard bestraft met 20 seconden en is officieel als tiende geclassificeerd. Luis Salom reed een indrukwekkende race en lag zeven ronden voor het einde van de race op een prachtige vijfde positie. Helaas kwam de Spanjaard ten val maar wist toch nog vier punten bij te schrijven op zijn puntentotaal door de finish als twaalfde te passeren.

De warm-up sessie op de zondagochtend kwam Luis Salom tot een uitstekende vierde positie. De Spanjaard wist zijn goede vorm van het weekend vast te houden en na de zevende kwalificatie positie op de zaterdag gaf de vierde positie in de warm-up hoop voor de race. Randy Krummenacher kwam tot een tiende plek in de warm-up sessie en liet zien dat de elektronische problemen van de zaterdagmiddag opgelost zijn.

Randy Krummenacher kwam goed weg bij de start van de Red Bull Indianapolis Grand Prix en kwam als tiende de eerste bocht uit. Met gezelschap van zijn teamgenoot Luis Salom streed de Zwitser om de achtste positie. Halverwege de race kreeg Krummenacher aansluiting met de groep die streed om de vijfde plaats. Helaas gooide de gevallen Marc Marquez roet in het eten door zich in de laatste ronde met deze strijd te bemoeien waardoor de Zwitser niet in staat was een aanval in te zetten om de vijfde plaats te veroveren. Marquez miste in de laatste ronde twee bochten en de wedstrijdleiding heeft de Spanjaard bestraft met twintig seconden waardoor Krummenacher de verdiende zevende plaats kreeg toegewezen.

Luis Salom kwam slecht weg bij de start en viel van de zevende startpositie terug naar de elfde plaats in de eerste ronde. Al snel had de Spanjaard zijn ritme gevonden en reed het gat naar de vijfde man Esteve Rabat dicht. In de vijftiende ronde van de 23 ronden tellende race passeerde Salom de Spanjaard. Salom creëerde een klein gaatje maar kwam een ronde daarna ten val. De Spanjaard kon zijn Aprilia oppakken en zijn race vervolgen en pakte toch nog een twaalfde plek.

Randy Krummenacher (8e):

"Mijn start was goed en ik wist een aantal posities goed te maken. Ik probeerde gelijk de aansluiting met de derde groep te krijgen maar dat lukte niet echt. Na een derde van de race kreeg ik het ritme te pakken en reed het gat dicht na de groep die streed om de vijfde plek. In de laatste ronde passeerde Marquez mij ineens terwijl ik net een aanval voorbereide om minimaal de zesde plek van Danny Webb over te nemen. Later bleek Marquez een illegale manoeuvre maakte en gelukkig kreeg ik de zevende plaats toegewezen. Het is uiteindelijk een goed weekend geweest. Jammer dat ik vanaf de vierde startrij moest starten maar in Misano volgende week zal ik er weer vooraan bij staan!"

Luis Salom (12e):

"Dit is erg balen! Ik reed een goede race en wist het tempo goed vast te houden. Ik streed de gehele race om de vijfde positie en net toen ik deze had veroverd ging het mis in de eerste sectie van de baan. Een onschuldige schuiver maakte een einde aan een geweldige race. Gelukkig kon ik de race nog vervolgen maar de motor was zodanig beschadigd dat ik niet meer mijn rondetijden kon halen. Een twaalfde plek levert nog vier punten op maar er had zoveel meer in kunnen zitten... In Misano wil ik er weer vooraan bijzitten!”

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com