Gemeente Westervoort

Cursus geeft aanstaande brugklassers meer zelfvertrouwen

In de laatste week van de zomervakantie geeft Indigo ook dit jaar weer de cursus `Plezier op School`. Deze cursus is bedoeld voor aanstaande brugklassers die in het verleden gepest zijn en/of moeite hebben met contact met andere kinderen. Bijvoorbeeld niet weerbaar zijn tegen pesten, zich alleen voelen, moeilijk vriendjes kunnen maken of zich niet op hun gemak voelen bij leeftijdgenoten.

Om er voor te zorgen dat deze kinderen een goede start maken in het voortgezet onderwijs worden zij twee dagen intensief getraind in het opkomen voor jezelf en omgaan met anderen. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en kinderen leren nieuwe vaardigheden. Het is een praktische, leuke cursus waarin veel wordt geoefend, zodat kinderen met meer plezier en zelfvertrouwen de stap naar de nieuwe school zetten.

Waar en wanneer
Er worden in Arnhem twee cursussen gegeven in week 35 (30 augustus t/m 2 september). Per cursus kunnen er 10 kinderen deelnemen. De kosten voor deelname bedragen EUR 30,- (materiaalkosten en lunch). De cursussen worden gegeven in het Oolgaardthuis, Klingelbeekseweg 19 in Arnhem. Het gaat om twee hele dagen, van 9.00 tot 16.30 uur. Het volledige cursuspakket bestaat uit een kennismakingsgesprek met de begeleiders, de tweedaagse cursus, een terugkombijeenkomst rond de herfstvakantie en een adviesgesprek.
Voor deelname is een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Informatie & aanmelden
De cursus wordt georganiseerd door Indigo in samenwerking met de afdeling Kinderen & Jongeren van de Gelderse Roos Arnhem en circus Olga.
Voor informatie, folders en aanmelden kunt u contact opnemen met Indigo,
telefoon (026) 312 43 34 of stuur een e-mail naar arnhem@indigogelderland.nl.
Aanmelden graag zo spoedig mogelijk.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl