Gemeente Medemblik

Cursus aanbod voor Mantelzorgers

Steunpunt Zorg voor Welzijn

Focus op eigen kracht (max. 8 deelnemers; 4 dagdelen) Tijdens de 4 dagdelen van deze cursus maakt trainer Magda Frandsen u bewust van de mate waarin u mogelijk uw eigen grenzen overschrijdt en reikt instrumenten aan om het anders te doen zonder uw dierbare te verwaarlozen. Thema's die in de cursus aan de orde komen zijn: verantwoordelijkheid, plezier, grenzen, stress, verlies en rouw, kwetsbaarheid en kracht & doelen stellen.

Data: 30 augustus, 13 september, 27 september en 11 oktober van 13:30-16:00 uur
Locatie: Serrezaal van Steunpunt Zorg voor Welzijn; Commandeur Ravenstraat 49/40 te Hoorn


---

Focus op eigen kracht op locatie (max. 8 deelnemers per groep; 4 dagdelen)
Nieuw dit kwartaal is dat we de cursus Focus op eigen kracht nu ook de regio in brengen. Er zijn diverse data voor deze cursus van 4 dagdelen gepland.
Data: 13 oktober, 27 oktober, 10 november en 24 november van 13:30-16:00 uur
Locatie: De Valbrug, Valbrug 56, 1671 CT Medemblik


---

Ontspannen voor mantelzorgers (max. 12 deelnemers; 4 dagdelen) Naast Focus op eigen kracht organiseert het Steunpunt ook dit jaar weer het succesvolle `Ontspannen voor mantelzorgers'. Louise Molenkamp (erkend yogadocente) leert u eenvoudige oefeningen ter ontspanning aan, waarbij u instructies meekrijgt zodat deze ook thuis eenvoudig uit te voeren zijn. Focus op eigen kracht in Hoorn en Ontspannen voor mantelzorgers wisselen elkaar wekelijks af, waardoor een combinatie van beide cursussen ideaal is!

Data: 6 september, 20 september, 4 oktober en 12 oktober van 13:30-16:00 uur
Locatie: Serrezaal van Steunpunt Zorg voor Welzijn; Commandeur Ravenstraat 49/40 te Hoorn


---

Aanmelden

Deelname aan de cursussen is voor mantelzorgers uit de gemeenten Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Opmeer en Wervershoof geheel kosteloos. Steunpunt Zorg voor Welzijn kan het u in samenwerking met het Horizon College aanbieden. Maak dus gebruik van dit aanbod en meldt u vóór 9 augustus 2010 aan. Dit kan via info@szvw.nl of tel: (0229) 272196.