Gemeente Borsele

Reconstructie Havenweg

Uitvoering reconstructie Havenweg in Nieuwdorp

Op 30 augustus aanstaande maken wij een begin met de uitvoering van het reconstructieplan voor de Havenweg in Nieuwdorp. Het complete werk duurt, afhankelijk van omstandigheden, ongeveer zes maanden. Wij proberen bedrijven en woningen tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk bereikbaar te houden.

De werkzaamheden

Tijdens de reconstructie leggen wij een nieuwe vuil- en schoonwater riolering aan. Verder wordt de rijbaan opnieuw gefundeerd en krijgt de straat een nieuwe indeling met bomen, parkeerstroken en nieuwe straatverlichting. Het werk loopt vanaf de kruising met de Lewedijk tot de aansluiting met de Quarlespolderweg. De aanplant van de groenvoorzieningen vindt, afhankelijk van de vordering van de civieltechnische werkzaamheden, waarschijnlijk plaats in het winterseizoen 2011-2012.

Vier fasen

Het werk kent met betrekking tot de benodigde wegafzettingen en omleidingen vier fasen:

* fase 1 betreft de kruising Havenweg/Lewedijk
* fase 2 betreft het gedeelte tussen de Lewedijk en de Hertenweg
* fase 3 betreft de kruising Havenweg/Hertenweg
* fase 4 betreft het gedeelte tussen de Hertenweg en de Quarlespolderweg.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt met borden in hoofdzaak omgeleid via de Schenkeldijk/Sluisweg en de Prinses Margrietstraat. Deze omleidingen veranderen mee met de fase waarin het werk zich bevindt. Via de achteringang van bouwbedrijf Otte blijven de Attent en de Fixet bereikbaar voor klanten.

Het herinrichtingsplan

De voorbereiding van het herinrichtingsplan voor de Havenweg heeft meer tijd in beslag genomen dan eerder was voorzien. Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst en ontvangen schriftelijke reacties is het ontwerpplan aangepast. De planprincipes zijn hierbij niet gewijzigd. Het herinrichtingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 3 juni 2010. De definitieve plantekening kunt u tot het einde van de reconstructie inzien bij verenigingsgebouw Ammekore, Hertenweg 2 in Nieuwdorp en tijdens de openingstijden bij de Fixet, Havenweg 24 in Nieuwdorp.

Meer informatie

Gebr. van den Dries BV uit Driewegen en Traas en Ovaa BV uit Heinkenszand voeren het werk uit. Voor meer informatie over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk, Remco Meijers, afdeling Woonomgeving, (0113) 238492. Havenweg tekening 1
Havenweg tekening 2