Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Nieuw telefoonnummer en nieuwe openingstijden voor Loketten Zorg en Samenleven Centrum

3 augustus 2010
Vanaf 30 augustus 2010 veranderen er een aantal zaken rond het Loket Zorg en Samenleven in stadsdeel Centrum. Er komt een nieuw telefoonnummer en de openingstijden wijzigen. De spreekuren worden vanaf dat moment gehouden door medewerkers van stadsdeel Centrum. Ook is het dan mogelijk om tijdens de inloopspreekuren meldingen te doen voor het meldpunt Zorg en Overlast.

Het Loket Zorg en Samenleven is er voor iedereen, jong en oud. Weet u niet waar u terecht kunt met vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn? Raakt u in de war van documenten die u niet begrijpt of wilt u informatie over activiteiten in Amsterdam? Voor al dit soort vragen kunt u terecht bij het Loket Zorg en Samenleven. De medewerkers van het loket zijn goed op de hoogte van stadsdeelspecifieke informatie en afspraken. Zij wijzen u de weg naar organisaties die informatie en advies geven over zorg, wonen, welzijn en meedoen.

Nieuw telefoonnummer

Vanaf 30 augustus heeft het Loket Zorg en Samenleven een nieuw algemeen telefoonnummer: 020 552 4800. Het algemene e-mailadres van de loketten blijft wel hetzelfde: loketzorgensamenleven@centrum.amsterdam.nl.

Nieuwe openingstijden

Er zijn vier Loketten Zorg en Samenleven in stadsdeel Centrum. De openingstijden van de inloopspreekuren en telefonische spreekuren zijn per 30 augustus eveneens veranderd. We zetten alle gegevens per die datum even voor u op een rij.

* Dienstencentrum Oosterkerk - Kleine Wittenburgerstraat 1, 1018 LS Amsterdam.
Telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag van 9 - 12 uur. Open inloop op maandag en woensdag van 13 - 15 uur. Bereikbaar met: bus 22 en 43.
Gehandicaptenparkeerplaats aanwezig.

* Dienstencentrum d'Oude Stadt - St. Antoniesbreestraat 32, 1011 HB Amsterdam.
Telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag van 9 - 12 uur. Open inloop op maandag en woensdag van 9 - 12 uur. Bereikbaar met: metro 51, 53 en 54 (station Nieuwmarkt, uitgang Dijkstraat).
Geen gehandicaptenparkeerplaats aanwezig.

* Dienstencentrum Straat en Dijk - Haarlemmerstraat 132-136, 1013 EX Amsterdam.
Telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag van 9 - 12 uur. Open inloop op donderdag van 9 - 14 uur.
Bereikbaar met: bus 18, 21 en 22.
Geen gehandicaptenparkeerplaats aanwezig.

* Dienstencentrum Laurierhof - 1e Laurierdwarsstraat 6, 1016 PX Amsterdam.
Telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag van 9 - 12 uur. Open inloop op dinsdag van 9 - 14 uur.
Bereikbaar met: bus 142, 144, 170, 22 en met tramlijn 13, 14, 17. Geen gehandicaptenparkeerplaats aanwezig.

Meldpunt Zorg en Overlast

Vanaf 30 augustus is het mogelijk om tijdens de open inloop van de Loketten Zorg en Samenleven meldingen te doen voor het meldpunt Zorg en Overlast. De telefonische bereikbaarheid van het meldpunt blijft wel hetzelfde. Meer informatie kunt u op deze website vinden onder Meldpunt Zorg en Overlast.

CentraM

CentraM De dienstverlening van CentraM blijft overigens gewoon bestaan. U kunt altijd telefonisch contact opnemen of naar de informatie- en adviesspreekuren gaan. U kunt bij CentraM terecht met vragen over:
* persoonlijke en relationele problemen;

* problemen met geld, administratie, en instanties;
* wonen, werk en leven in de buurt;

* goed ouder worden.

CentraM heeft een breed aanbod van diensten en kan, indien nodig, langdurende ondersteuning bieden. Ook jongeren vinden bij CentraM antwoord op hun vragen.

Het telefonische spreekuur voor CentraM is tussen 9 en 12 uur (maandag tot en met donderdag) en tussen 13 en 16 uur (maandag, dinsdag, donderdag). Het telefoonnummer van CentraM is (020) 557 33 38.