Ingezonden persbericht

US OPEN LIVE EN EXCLUSIEF OP EUROSPORT

Eurosport doet vanaf maandag 30 augustus exclusief verslag van de 129ste editie van de US Open, het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Iedere avond en nacht brengt Eurosport de kampioenen van de mondiale tennistop live in de Europese huiskamers. Het toernooi is ook te zien op Eurosport 2, Eurosport HD en - online - met de Eurosport Player.

Eurosport zendt de gehele US Open live uit, zowel gedurende de avond (vanaf ongeveer 17:45 uur) als de nacht (tot ongeveer 07:00 uur). In de ochtend worden de mooiste partijen herhaald. Interviews met de hoofdrolspelers en -speelsters, wedstrijdanalyses en reportages on site zorgen voor sportieve verdieping.

Daarnaast is op Eurosport, dagelijks om 08:30 uur, het inmiddels welbekende tennismagazine 'Game, Set & Mats' te zien. 'Game, Set & Mats' brengt interviews, vooruit- en terugblikken en wedstrijdanalyses en wordt gepresenteerd door good old Mats Wilander, Barbara Schett en ex-tennisster, voormalig nummer 1 van de wereld en tweevoudig Grand Slam winnares Amélie Mauresmo. 'Game, Set & Mats' wordt 's middags herhaald rond 15:00 uur. Op Eurosport 2 zijn elke avond (vanaf ongeveer 17:00 uur) en elke nacht (tot ongeveer 05:00 uur) wedstrijden van andere banen live te bekijken.

Ook online is het toernooi te volgen, en wel met de Eurosport Player, Eurosport's online sportservice, waarmee sportliefhebbers online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD en Eurosportnews én naar exclusieve evenementen, die niet op TV te zien zijn, kunnen kijken. Tijdens de US Open biedt de Eurosport Player een exclusieve multi-court service, waarmee de partijen op zes verschillende banen kunnen worden gevolgd.

Het Nederlandstalige live commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert, Carlo Wilmots, Mariëtte Pakker en Marc de Hous. Robbert Reimering doet verslag van 'Game, Set & Mats'.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 120 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 44 miljoen huishoudens in 15 talen en 47 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender en wordt wereldwijd uitgezonden. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met meer dan 10 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en -applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.