Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 30 augustus

Alkmaar, 30-08-2010 o 14.00 uur

Ramkraak bij juwelier: getuigen gezocht

Heerhugowaard, zaterdag 28 augustus

Een juwelier aan de Middenwaard is zaterdagochtend rond 05.45 uur de dupe geworden van een ramkraak. De eigenaar kreeg een melding van het beveiligingsbedrijf dat het inbraakalarm in zijn winkel was afgegaan. Bij de zaak gekomen bleek dat met een auto de voorpui geramd was. Het voertuig stond een stukje in de winkel. Het glas van meerdere vitrinekasten was ingeslagen en er was een behoorlijke hoeveelheid sierraden weg. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u zaterdagochtend op of rond winkelcentrum Middenwaard iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Wateroverlast door hennepkwekerij

Hoorn, zondag 29 augustus

In een pand aan de Corantijn werd zondagmiddag rond 13.45 uur een hennepkwekerij ontdekt. De eigenaar van een bedrijfspand op de Corantijn zag dat in zijn pand het water van de muren naar beneden liep. Het water bleek via het plafond van de buren te komen. Om de waterstroom te stoppen werd de voordeur van het naastgelegen pand geforceerd. Achterin zat een afgesloten deur die leidde naar de bovenverdieping. Hier bleek een hennepkwekerij te zitten met circa 600 planten. Er werd illegaal stroom afgetapt. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Liander in beslag genomen. De kwekerij is inmiddels ontmanteld. Naar de eigenaar van het pand wordt onderzoek gedaan.

Aanhouding voor mishandeling

Lutjebroek, maandag 30 augustus

Een 23-jarige man uit Hoogkarspel werd maandagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de P.J. Jongstraat. Een 17-jarig meisje uit Lutjebroek liep met haar vriendin op de kermis. Zij liepen op de stoep toen de 23-jarige man er op de fiets langs wilde. Hij schreeuwde tegen de meisjes en sloeg het 17-jarige meisje met gebalde vuist in het gezicht. Zij viel hierdoor op de fiets van de verdachte. Er kwamen drie beveiligers aanrennen die de man vastpakten. Hij ontsnapte echter. Na een kleine zoekslag vonden agenten hem op de P.J. Jongstraat. Hij liep in de richting van Hoogkarspel. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Brand in kelderbox

Hoorn, zondag 29 augustus

Zondagavond woedde er rond 21.45 uur een brand in een kelderbox aan de Sapmastraat. De zes woningen boven de kelderbox moesten worden ontruimd. De melder bluste samen met een getuige. De brandweer kwam ook ter plaatse en bluste brand helemaal. De bewoners mochten hierna weer terug naar hun woning.

Aanhouding voor bedreiging portier

Alkmaar, maandag 30 augustus

Een 34-jarige Alkmaarder werd maandagochtend rond 03.00 uur aangehouden op het Waagplein. De man was vervelend en zocht steeds ruzie met twee personen. Samen met een collega hield een portier de man tegen. De 34-jarige man kwam echter terug met een fietsketting in zijn handen. Hij bedreigde één van de portiers met de dood. De politie werd erbij gehaald en de man werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Plofkraak Anna Paulowna dinsdagavond in Opsporing Verzocht

Anna Paulowna, maandag 30 augustus

Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO besteedt dinsdagavond 31 augustus aandacht aan de plofkraak die op vrijdagochtend 23 juli plaatsvond bij een geldautomaat van een bank aan de Molenvaart.

De politie kreeg deze ochtend melding dat er een auto in brand stond en dat er een ontploffing te horen was. Ter plaatse bleek dat de deur van het pand vernield was. Dit is met de auto gebeurd die daarna in brand is gestoken. Een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt. Bij het ter plaatse gaan kwamen agenten twee autos tegen die met hoge snelheid in de richting van de Kerkweg reden. Er volgde een achtervolging. Onderweg werden er uit de vluchtautos metalen kraaienpoten gegooid om de banden van de politieautos lek te krijgen. Dit leverde door de hoge snelheden gevaarlijke situaties op. Bij de Waarderpolderhoofdweg richting Kolhorn verloor men de autos uit het zicht door de hoge snelheid.

In Opsporing Verzocht worden beelden getoond van de plofkraak en van autos en de gestolen kentekenplaten die gebruikt zijn voor één van de vluchtautos.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 31 augustus uitgezonden op Nederland 1 om 21.30 uur en wordt woensdagochtend om 13.15 uur herhaald op Nederland 2.

In het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH is het item woensdagavond 1 september ook te zien. Ter Plaatse wordt woensdagavond vanaf 17.40 uur elk uur uitgezonden.

Huiselijk geweld

Hoorn, maandag 30 augustus

Een 38-jarige man uit Hoorn werd maandagochtend rond 10.00 uur aangehouden in zijn woning. De man was het ergens niet mee eens en begon zijn vrouw te bedreigen. Hij pakte haar bij de arm, legde haar op de grond en ging bovenop haar zitten, waardoor zij niets meer kon doen. De vrouw probeerde zichzelf te bevrijden en wist na nog enig handgemeen, waarbij hij onder andere haar keel dichtkneep, bij de deur te komen. De man liet haar niet gaan. Zij moest haar sleutels afgeven. Zij sloot zichzelf uiteindelijk op in het toilet. Toen de man naar boven ging om kleding aan te trekken, wist de vrouw door het keukenraam naar buiten te vluchten. Zij ging direct naar de politie. Deze hield de man in de woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.