Gemeente Purmerend

Ondergrondse containers in gebruik

30 augustus 2010

De eerste ondergrondse restafvalcontainers zijn in gebruik genomen. De buurt in Purmerend die begint met het aanbieden van afval op deze manier is kwadrant Europa in Weidevenne. Stap voor stap wordt het ondergronds inzamelen van afval voor alle gestapelde bouw in Purmerend nu verder ingevoerd.Rest van Purmerend
Woont u in gestapelde bouw, appartementen van 2, 3 of 4 verdiepingen, dan krijgt ook u te maken met de ondergrondse afvalcontainers. U hoeft hier zelf niets voor te doen. U ontvangt van ons een brief met daarin alle informatie over hoe het systeem werkt. Ook krijgt u dan te horen wanneer één en ander voor u actueel wordt.

Afvalpas
De ondergrondse restafvalcontainers zijn te openen met een afvalpas. Alleen mensen die gebruik moeten maken van de containers ontvangen deze pas. De pas wordt niet gebruikt om aanbiedgedrag te registreren. Het streven is om in het voorjaar van 2011 alle ondergrondse restafvalcontainers in gebruik te hebben.


Glas- en papiercontainers
De ondergrondse containers voor glas zijn inmiddels in heel Purmerend open. De papiercontainers worden gelijk geopend met die voor het restafval. Gaat bij u in de buurt dus de restafvalcontainer open, dan kunt u ook uw oudpapier ondergronds aanbieden.