Gemeente Voorschoten

brugklassers

Computerregeling voor brugklassers

Heeft u een laag inkomen, beschikt u nog niet over een computer en gaat uw kind dit jaar voor het eerst naar het voortgezet onderwijs? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor computer met bijbehorende hard- en software van maximaal EUR 620.

Kinderen die niet de mogelijkheid hebben om thuis gebruik te maken van een computer, dreigen een achterstand op te lopen ten opzichte van leeftijdsgenoten. Een computer thuis is tegenwoordig onmisbaar voor kinderen in het voortgezet onderwijs. Ze hebben hem nodig voor hun huiswerk, het maken van werkstukken en om informatie op te zoeken. Alle kinderen moeten mee kunnen doen. Dat vergroot hun kansen in de samenleving. Daarom heeft de gemeente Voorschoten een computerregeling voor brugklassers ingesteld.

Voorwaarden
Als u een computer voor uw kind wil aanschaffen, lever dan eerst een aanvraagformulier in bij de gemeente inclusief een pro-forma nota van de leverancier. Bij toekenning, wordt de vergoeding rechtstreeks overgemaakt aan de leverancier. Vervolgens kunt u de apparatuur afhalen.

Per huishouden kunt u maximaal een keer in de vier jaar gebruikmaken van de regeling. Uw inkomen en vermogen worden altijd getoetst aan de volgende voorwaarden (normen per 1 juli 2010):

* U heeft een inkomen tot 110% van de geldende bijstandsnorm:
- EUR 1292 voor alleenstaande ouder

- EUR 1435 voor gehuwden/ samenwonenden


* U heeft een vermogen tot maximaal EUR 10.960,00.

Meer informatie
Voor meer informatie of het opvragen van een aanvraagformulier kunt u contact opnemen met het team Werk en Inkomen. Telefoonnummer: (071) 560 06 00, telefonisch spreekuur dagelijks van 9.00 - 10.00 uur.
* 30 augustus 2010