Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerse ondernemers steunen zusterstad Jinotega

Zoetermeerse ondernemers steunen Jinotega. Foto: Fotoflex Nederland Tien Zoetermeerse ondernemers hebben 30 augustus de handen ineen geslagen om te investeren in de ontwikkeling van Jinotega. Tijdens een speciale ondernemersbijeenkomst bij de Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer hebben zij zich Vriend van Jinotega verklaard.

Daarmee zetten deze ondernemers zich in om concreet bij te dragen aan de EUR 50.000,- die Zoetermeer jaarlijks bij elkaar brengt voor Jinotega. Ook gaan ze de komende tijd op pad om nog meer Zoetermeerse bedrijven enthousiast te maken voor Jinotega. Op 30 november 2010 komen de ondernemers en de gemeente opnieuw bij elkaar.

Zoetermeer heeft al bijna dertig jaar een stedenband met de Nicaraguaanse stad Jinotega en ondersteunt deze stad bij haar ontwikkeling. Daarvoor investeren de samenwerkende Zoetermeerse partners vooral in Millenniumdoel 2: Alle kinderen naar school, en Millenniumdoel 8: Economische ontwikkeling en werkgelegenheid. Zo heeft Zoetermeer de afgelopen jaren geholpen met het bouwen en inrichten van scholen en het opzetten van bedrijven. Om dit allemaal te kunnen doen verzamelen Zoetermeerse scholen, inwoners, instellingen en bedrijven elk jaar EUR 50.000,-. Dat bedrag verdubbelt de gemeente Zoetermeer en vervolgens verdubbelt de Rijksoverheid dit bedrag nogmaals.

De bedrijven die nu al Vriend van Jinotega zijn, zijn: Fortune Zoetermeer, Van Dorp Installatiebedrijf, Intratuin Zoetermeer, Vehold, McDonald's Zoetermeer, Spectrum Communicatie, Flex Mailingservice, Rabobank, Buro Raad en Daad en Blomsma Groep.

Wethouder Edo Haan is zeer te spreken over de enthousiaste inzet van de Zoetermeerse ondernemers: 'Het is fantastisch om te zien hoe deze ondernemers zich inzetten voor Jinotega. Hun inzet komt rechtstreeks ten goede aan de kinderen van Jinotega die anders geen kans op onderwijs zouden hebben. En aan de ondernemers in Jinotega die steun nodig hebben bij het opzetten van bedrijven. Ik hoop dat nog vele andere Zoetermeerse ondernemers zich aansluiten bij dit initiatief.' Zie ook

* Jinotega

Zoetermeerse ondernemers steunen Jinotega
Foto: Fotoflex Nederland