Gemeente Berkelland

Bij Graafwichmanstraat in Borculo wordt een bergbezinkvoorziening aangelegdVanaf deze week start de firma Dusseldorp Infra, Sloop en Mileutechniek B.V. uit Lichtenvoorde, in opdracht van de gemeente Berkelland, met de aanleg van een ondergrondse bergbezinkvoorziening in Borculo.

Vanaf deze week start de firma Dusseldorp Infra, Sloop en Mileutechniek B.V. uit Lichtenvoorde, in opdracht van de gemeente Berkelland, met de aanleg van een ondergrondse bergbezinkvoorziening in Borculo. De bergbezinkvoorziening wordt aangelegd in het plantsoen tussen de Graafwichmanstraat en de Beethovenstraat en is bedoeld om rioolwater dat nu bij hevige regenbuien vrij op de Oude Berkel wordt geloosd, op te vangen.

De bergbezinkvoorziening krijgt een inhoud van 750 kubieke meter en kan daarmee de meeste pieken in de rioolafvoer opvangen. Bij langdurige hevige regenval zal dit echter niet voldoende zijn en zal een deel van het regenwater alsnog geloosd worden op de Oude Berkel. Hiervoor wordt een overstortleiding aangebracht vanaf de bergbezinkvoorziening naar de Oude Berkel. Er wordt dan geloosd nabij de Zompenloods.

Eind van het jaar

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van september tot en met december 2010. Na afronding van de werkzaamheden wordt het huidige plantsoen weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht.