Politie Midden- en West Brabant

Alerte getuigen zetten politie op spoor van zakkenrollers

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag op de Westermarkt dankzij een alerte getuige en een oplettende bewaker, met toestemming van de officier van justitie, drie mannen aangehouden die verdacht worden van zakkenrollerij. Het gaat om een 19-jarige Tilburger, een 28-jarige Antwerpenaar en een 33-jarige man uit Dordrecht. Ze zijn in verzekering gesteld. Ze worden verdacht van het stelen van een portemonnee met pinpas van een 75-jarige Tilburgse op 20 augustus jl.

De wijkagent heeft na de diefstal gesproken met winkeliers en
beveiligers en afspraken gemaakt als de daders zich opnieuw op het plein zouden laten zien. Ook bestudeerde hij de bewakingsbeelden. De arrestatie volgde na een melding van een medewerkster van een winkel. Zij gaf aan de wijkagent door dat ze drie mannen had gezien, die op vrijdag 20 augustus jl. op de Westermarkt een 75-jarige vrouw bestolen zouden hebben. Zakkenrollers hadden de portemonnee van de bejaarde vrouw gestolen, waarna enkele minuten later al 950 euro van haar rekening werd gehaald. Kennelijk hadden de daders meegekeken toen zij boodschappen met haar pinpas afrekende. De getuige vertelde de agenten dat de drie mannen zich opnieuw verdacht ophielden op het winkelcentrum en kennelijk een pinautomaat bij een supermarkt in de gaten hielden. Een beveiligingsmedewerker herkende de drie mannen als zijnde de daders, waarop ze werden aangehouden. Ook op de bewakingsbeelden zijn de aangehouden mannen goed te zien.

Auto gestolen na woninginbraak

UDENHOUT: Vanmorgen werd omstreeks 04.30 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Kreitenmolenstraat. De inbrekers hebben aan de
achterzijde middels de Bulgaarse methode het slot van een deur geforceerd. In de woning werd kennelijk doelgericht gezocht naar de autosleutels. De auto van de bewoners, een grijze Mercedes Benz C220, met het kenteken 51-ZJ-XJ, werd vervolgens van de oprit gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen. De auto staat inmiddels
internationaal gesignaleerd.

Arrestatie na bedreiging en vernieling in Tilburg Noord

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 22.20 uur op het Verdiplein een 28-jarige Tilburger aangehouden ter zake bedreiging en vernieling.

Een 37-jarige bewoonster aan de Rossinistraat verklaarde dat de verdachte gisteravond bij haar aan de deur was gekomen. Ze kende hem van gezicht en met zijn roepnaam. Hij riep dat bij de buren zijn scooter stond en dat er koppen gingen rollen. Hij dreigde iedereen neer te schieten. Vervolgens gaf hij haar 14-jarige zoon die op het tumult afkwam een klap tegen zijn buik, waardoor die op de grond viel. Ze wist de voordeur dicht te doen. Hierna had de verdachte buiten een fiets opgepakt en tegen de voordeur aangegooid, Hierdoor werden een ruit van de voordeur en de brievenbus vernield. De verdachte is in verzekering gesteld.

Getuige zet politie op spoor fietsendieven

BERKEL-ENSCHOT: Een getuige heeft de politie zondagmiddag, vanuit de kantine van VV Jong Brabant, aan de Berkelseweg op het spoor gezet van twee fietsendieven. Het meisje zag door het raam twee jongens aan fietsen morrelen bij de stalling. Even later reden de knapen elk op een fiets weg. De getuige deed navraag bij de jongens van het eerste elftal. Van twee spelers bleken inderdaad de fietsen gestolen te zijn. Het meisje meldde de diefstal bij de politie, ze gaf een beschrijving van de daders en de fietsen. Aan de hand van deze verklaring kwam de politie uit bij de vermoedelijke daders, twee 15-jarige jongens (broers) uit Berkel-Enschot. Zij bleken niet thuis te zijn. Later op de avond meldde vader dat zijn zoons met één fiets zoons waren thuis gekomen. De fiets is opgehaald. Het gaat om één van de twee gestolen exemplaren. Deze fiets is vanmorgen aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt woninginbraken in Hilvarenbeek en Goirle

HILVARENBEEK: De politie heeft zondag drie meldingen van woninginbraak binnen gekregen in Hilvarenbeek. Twee inbraken waren in één straat. Ook in Goirle werd een woninginbraak gemeld. Bij drie van de vier inbraken werden onder meer sieraden gestolen.

Zondagmiddag ontdekten de bewoners van een pand aan de Driehuizen een inbraak in hun woning. De dieven hadden aan de achterzijde een raam open gebroken. Er zijn onder meer voor het gezin dierbare sieraden gestolen. In dezelfde straat werd in nog een woning ingebroken. Bewoners van dit huis ontdekten de inbraak rond 18.40 uur. Ook bij hen was aan de achterzijde een raam open gebroken. Bij deze inbraak zijn onder meer sieraden en een laptop gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Zondagavond werd omstreeks 21.30 uur een inbraak in een woning ontdekt aan de van der Heijdenstraat. De inbrekers hadden daar aan de
achterzijde de pui vernield. Er is onder meer gereedschap en een crossmotor gestolen

Verder werd nog een woninginbraak gemeld in Goirle aan deTilburgseweg. De daders hebben aan de achterzijde de keukendeur open gebroken. De dieven namen onder meer een laptop en sieraden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-08-2010 14:48 | © Regio Midden en West Brabant |