Gemeente Culemborg

`Watervlo' in Culemborgse haven

Educatieschip biedt leerlingen van basisscholen programma over water...

Het educatieschip MS Watervlo ligt van maandag 30 augustus tot en met 4 september 2010 in de Culemborgse haven. Leerlingen van basisscholen en andere geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid meer te leren over water in hun eigen omgeving aan boord van dit 50 meter lange, unieke schip van de organisatie Triple E.

Op woensdagmiddag 1 september van 13.00 - 16.00 uur en op zaterdag 4 september van 10.00 - 16.00 uur kunnen jong en oud op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het schip. Kijk voor meer informatie op www.watervlo.eu.

Elke Culemborgse basisschool mag met één groep naar keuze deelnemen aan het educatieve programma op het schip. De leerlingen worden ontvangen door Neptunus, ze maken een tochtje met een duikboot en worden zelf echte onderzoekers. Dit alles met het doel de kinderen bewust te maken van hun omgeving en de rol van water daarin. Met water maak je alles schoon, maar hoe maak je water schoon? Wat doen we nog meer met water en welke dieren leven er in het water?

In het kader van het Culemborgse Waterplan, heeft het Steunpunt Natuur en Milieu-Educatie Culemborg in samenwerking met de gemeente Culemborg en Waterschap Rivierenland het educatieschip MS Watervlo naar Culemborg gehaald. Samen hebben ze de komst van de boot gefinancierd. Bezoekende scholen betalen een kleine bijdrage.