Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

Bouwcombinatie BAM-Clough ontvangt 'letter of intent' voor LNG-steiger in Papoea-Nieuw-Guinea

Bunnik, 30 augustus 2010 - BAM International bv, de werkmmaatschappij van Koninklijke BAM Groep die buiten Europa bouwprojecten uitvoert, heeft een intentieverklaring ontvangen voor ontwerp en bouw van een LNG-steiger aan de zuidkust van Papoea-Nieuw-Guinea voor Chiyoda JGC joint venture. BAM voert de werkzaamheden uit in combinatie met de Australische beton- en waterbouwer Clough Ltd. De contractwaarde bedraagt ruim ¤ 200 miljoen (circa USD 260 milljoen), waarvan de helft voor BAM.

De steiger wordt gebouwd tegenover de geplande LNG-installatie, twintig kilometer ten noordwesten van Port Moresby aan de kust van de Golf van Papoea. Bij de bouw van de steiger zullen circa 500 medewerkers zijn betrokken. Het werk omvat het ontwerp en de bouw van een 2,4 kilometer lange draagconstructie met distributieplatform, laadplatform en afmeermogelijkheid. De steiger zal eind 2012 gereed zijn.

De BAM-Clough joint venture is een 50/50 samenwerkingsverband tussen BAM International bv en Clough Ltd, dat sinds de oprichting in 1965 diverse steigerprojecten voor de olie- en gassector succesvol heeft gerealiseerd.