Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 30-08-2010

Aangehouden voor heling

UTRECHT In de nacht van zondag 29 op maandag 30 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen scooter.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Habib Bourguibastraat een bestelbusje. De 34-jarige bestuurder, zonder vaste woon of verblijfplaats, kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. Achter in het busje stond een scooter waar zichtbaar met het contactslot gerommeld was. De man had een vaag verhaal over de herkomst van de scooter. Het busje en de scooter werden voor onderzoek in beslag genomen. Op het bureau bleek dat de scooter een nacht daarvoor gestolen was uit IJsselstein. De verdachte werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Overval op woning

UTRECHT Zondagavond vond op een huis aan de Prins Bernhardlaan een overval plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 29-jarige man uit Utrecht belde rond 19.30 uur via 1-1-2 de politie omdat hij net was overvallen. Ter plaatse bleek dat er omstreeks 19.15 uur bij de man was aangebeld. Toen hij de voordeur had geopend werd hij door drie onbekende mannen naar binnen geduwd. Eén van de mannen sloeg het slachtoffer. De andere twee doorzochten zijn woning en namen een laptop mee. Toen de overvallers de woning weer verlieten ging het slachtoffer, al schreeuwend, achter hen aan. Eenmaal buiten wilden de verdachten in een auto stappen maar bedachten zich en renden weg in de richting van de autoboulevard (Overvecht).

De politie heeft de auto in beslag genomen. In de auto stonden spullen waarvan het vermoeden is dat deze van diefstal afkomstig zijn. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u iets gezien of informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

DE MEERN Op de Meerndijk vond zondagmiddag een aanrijding tussen en bromfietser en een auto plaats. Hierbij raakte de bestuurder van de bromfiets gewond.

Omstreeks 14.15 uur reed een 20-jarige man uit Utrecht op zijn bromfiets vanuit de richting van De Meern, over het fietspad van de Meerndijk, in de richting van Montfoort. Ter hoogte van de Nederrijnseweg werd de man plotseling aangereden door een 47-jarige automobilist uit Nieuwegein. De automobilist had de bromfietser niet gezien en was tegen hem aangereden. Het slachtoffer werd met onbekend lestel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in de brand

UTRECHT Op de Marsstraat vloog in de nacht van zondag 29 op maandag 30 augustus een auto in de brand. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuige(n).

Getuigen belden rond 05.05 uur naar de politie omdat een auto op de Marsstraat in brand stond. Ter plaatse had de brandweer de auto al geblust maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging. Uit eerste onderzoek is vast komen te staan dat er sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Te snel, rijbewijs kwijt

UTRECHT Op de Cartesiusweg heeft de politie in de nacht van zondag 29 op maandag 30 augustus het rijbewijs van een bestuurder ingenomen omdat hij veel te hard reed.

Omstreeks 04.20 uur werd op de Cartesiusweg de snelheid van een automobilist gemeten. De 19-jarigte bestuurder uit Den Bosch reed met 109 km/u over de Cartesiusweg. Hier mag maximaal 50 km/u gereden worden. De bestuurder kon direct zijn rijbewijs inleveren.