Ingezonden persbericht


persberichtje, Ommen, maandag 30 augustus 2010

Duim omhoog voor politie, brandweer en ambulance

Hulpverleners... steeds vaker krijgen ze met agressie te maken. Middelvingers worden opgestoken, bedreigingen geuit of nog erger... Het is de hoogste tijd voor een tegenbeweging. Doe ook mee! Steek je duim omhoog als je een hulpverlener aan het werk ziet. En laat je steun blijken door je naam achter te laten op de site www.duimomhoog.nu. Hoe meer duimen, des te krachtiger het signaal voor een vriendelijker Nederland!

Als je de media volgt, schrik je van de vele incidenten waarbij hulpverleners slachtoffer worden. De laatste jaren horen we steeds vaker dat hulpverleners ernstig gehinderd worden in hun werk en met allerlei vormen van agressie te maken krijgen.

Deze hulpverleners staan gewoon paraat en willen hun werk graag ongehinderd kunnen doen. Kennelijk zijn we in Nederland vergeten hoe bijzonder het is dat wij aan alle kanten op hulp kunnen rekenen. Met een telefoontje kunnen hulpverleners binnen enkele minuten bij ons zijn. Hoeveel mensen in andere landen missen dit.

Ik wil de hulpverleners een hart onder de riem steken. In plaats van de middelvinger steek ik mijn duim omhoog voor hun werk! Stel dat we dat met z'n allen gaan doen... Als we hulpverleners aan het werk zien, geven we ze de ruimte en doen we onze duim omhoog om ze aan te moedigen en om ze te laten merken dat we blij met ze zijn.

Duimomhoog.nu is een particulier initiatief, een persoonlijke actie van een gewone burger. De aanleiding was de toenemende stroom van berichten over agressie tegen hulpverleners. Ik maakte me boos over deze tendens, maar bedacht me dat ik er als gewone burger weinig aan kan veranderen. Later kwam ik op het idee van deze actie samen met de website. Ik hoop dat dit een positieve duimomhoogbeweging in Nederland zal veroorzaken.

De website is nu pas een week in de lucht en er is verder nog geen bekendheid aan gegeven. Nu al staan er meer dan 400 namen in het register van mensen die spontaan de actie ondersteunen.

Middelvinger naar beneden... duim omhoog!

http://www.duimomhoog.nu