Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 30 augustus 2010

PDV start wekelijkse berichtgeving van RASFF-meldingen diervoeder

Met ingang van 30 augustus 2010, zal het PDV iedere maandag een bericht op haar website plaatsen met de RASFF meldingen voor diervoeders van de voorafgaande week.

In de Algemene Levensmiddelen Verordening (Vo. (EG) nr. 178/2002) is vastgelegd dat er een systeem voor snelle waarschuwingen moet komen en dat exploitanten van diervoederbedrijven de bevoegde autoriteit moeten informeren indien zij kennis hebben van diervoeders die niet voldoen aan de voeder-/voedselveiligheidsvoorschriften. Ook als een exploitant sterke vermoedens heeft dat een diervoeder onveilig is moet de bevoegde autoriteit, de VWA, geïnformeerd worden. In de Meldwijzer levensmiddelen en diervoeders geeft de VWA aan wanneer een onveilig diervoeder moet worden gemeld en wanneer niet.

Meldingen van de diverse bevoegde autoriteiten in de lidstaten, van de Commissie en van EFSA, worden verzameld en na een beoordeling geplaatst in het Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) een interactieve database met meldingen van onveilige diervoeders en levensmiddelen. Via deze database kan iedereen inzien voor welke producten er meldingen zijn uitgegaan.

Het Productschap Diervoeder zal vanaf 30 augustus 2010 elke maandag een bericht met de meldingen voor diervoeder van de voorafgaande week op haar website plaatsen.

Zie hiervoor de volgende pagina.