Ingezonden persbericht


Persbericht

Overdonderde prijswinnaars op Henk Veen Kunstplein op evenement De Smaak Van Holland in Keukenhof 2010

Afgelopen zondag 29 augustus 2010 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 4 daags durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof.

Gedurende het evenement van De Smaak Van Holland, welke werd georganiseerd in Keukenhof, door Aris Spada, directeur van Maestro Events, bekend van de Smaak Van Italie, was er een grootse expositie van 55 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Piet de Vries, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf maakt dat het Henk Veen Kunstplein een uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld.

Zondag 29 augustus 2010 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Volledig overdonderd werd de eerste prijswinnaar bekend gemaakt. "Dit had ik totaal niet verwacht, gezien het feit dat alle kunstwerken zo hoogstaand zijn wat deze afgelopen dagen is geschilderd", aldus Jacqueline Klein Breteler, die haar prijs mocht ontvangen van de voorzitter Walter W.H. Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof.

Walter, medejurylid van deze kunstwedstrijd vertelde dat hij met de andere juryleden, Aris Spada en de bekende kunstschilder en organisator van het kunstevenement Henk Veen Kunstplein, unaniem het over eens waren welk schilderij met het thema Bollenstreek Zuid Holland de titel van de eerste prijs kreeg. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 55 kunstwerken had de jury het moeilijk om een tweede en een derde prijs uit te kiezen.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:


1ste prijs: Jacqueline Klein Breteler (reischeque van Fletcher Group t.w.v. 500 euro)


2de prijs: Sjanie Bon (Espresso machine van Illy "X1"van Luca Trazzi t.w.v. ¤ 255)


3de prijs: John Wassenaar (wijnkist t.w.v. 100 euro)

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vierdaagse wedstrijd en evenement afgesloten.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel, en opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk 3 jaar lang het aandenken en in 2009 T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

Meer informatie op www.henkveen.nl


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht