Gemeente Culemborg


Het Educatieschip `Watervlo' komt naar Culemborg...

In het kader van het Culemborgse Waterplan, heeft het Steunpunt Natuur en Milieu-Educatie Culemborg in samenwerking met de gemeente Culemborg en Waterschap Rivierenland het Educatieschip `Watervlo' naar Culemborg gehaald. Van maandag 30 augustus t/m zaterdag 4 september ligt het 50 meter lange schip MS Watervlo van de organisatie Triple E in de Culemborgse haven.

Het schip vervoerde vroeger zand, maar nu is het ruim volledig omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. En niet zomaar een tentoonstellingsruimte! De kinderen worden ontvangen door Neptunus, maken een ritje met een duikboot en worden zelf onderzoekers! MS Watervlo is ingericht met één doel, het bieden van een waterbelevenis aan zijn bezoekers. Overal waar een schip aanlegt, kunnen jong en oud spelenderwijs leren over water.
De NME heeft de scholen voor basisonderwijs uitgenodigd om met een klas een bezoek te brengen aan het schip. Daarnaast is het schip op woensdagmiddag 1 september van 13.00-16.00 uur en op zaterdag 4 september van 10.00-16.00 uur open voor publiek.