Gemeente Barneveld


Inloopavonden hondenuitlaatbeleid

De gemeente Barneveld legt extra hondenuitrenplaatsen aan en plaatst in wijken en kernen méér hondenpoepvuilnisbakken en attentiebordjes. De gemeenteraad heeft de wijkplatforms opnieuw betrokken bij het vaststellen van de lijst met fysieke maatregelen. Dat heeft er onder andere toe geleid, dat méér hondenpoepvuilnisbakken worden geplaatst dan oorspronkelijk het geval zou zijn. De gemeente Barneveld heeft geprobeerd om de voorzieningen zo eerlijk mogelijk te verdelen over de wijken en kernen.

De kern Barneveld gaat van 22 bestaande naar 36 hondenuitrenplaatsen (HUP's). Buiten de HUP's, die worden voorzien van de speciale afvalbakken komen nog eens 26 extra bakken langs de looproutes. In Voorthuizen vindt een uitbreiding van HUP's plaats van 6 naar 17. En er worden 9 extra bakken op looproutes geplaatst. De HUP's in Terschuur, Zwartebroek, Stroe verdwijnen. Uit overleg is gebleken dat er meer behoefte is aan afvalbakken. Zo komt er in Stroe 1 bak, krijgen Zwartebroek en Terschuur ieder 4 bakken en krijgt Garderen 9 speciale afvalbakken en Kootwijkerbroek 2. Verder worden veel HUP's voorzien van beukenhagen als afscheiding. De gemeente heeft voor deze manier van afbakenen gekozen omdat het beter in de omgeving past in plaats van grote hekwerken.

Informatieavonden

Op maandag 30 augustus aanstaande kunt u de plannen bekijken in 't Trefpunt aan de Roelenengweg in Voorthuizen tussen 19.00 en 20.30 uur. Op dinsdag 31 augustus kunt u de plannen bekijken in de Gemeentewerf aan de Kallenbroekerweg 121 in Barneveld.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl