Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Borstbeeld voor Jos Brink in Vreewijk

Drie jaar na zijn overlijden wordt aan de Groenezoom in Vreewijk op maandag 30 augustus een borstbeeld onthuld van de legendarische artistieke veelkunner Jos Brink.

Brink die tot zijn twaalfde woonde aan de Voorde in het tuindorp, werd nationaal vooral bekend als cabaretier, acteur en quizmaster, maar kreeg veel waardering voor zijn pastorale werk. Brink is Vreewijk altijd trouw gebleven. Jaarlijks bracht hij nog een bezoek aan zijn tante Annie en haar man, die ook aan de Voorde woonden. Aan het einde van elke tv-uitzending groette hij haar bovendien met 'Dáhag, tante Annie'. Het lied Tuindorp Vreewijk heeft hij geschreven als ode aan zijn mooie jeugd.

Het borstbeeld van Jos Brink is op initiatief van Bep en Tinus de Does gemaakt door de Vreewijkse beeldend kunstenaar Rien van Galen. Het staat symbool voor de bijzondere historie van de wijk, de onderlinge band tussen bewoners en de verbondenheid van alle Vreewijkers met hun wijk. De onthulling vindt plaats op maandag 30 augustus, 15:30 uur, Groenezoom (hoek Lede) in Vreewijk.

(foto Onbekend)