Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversumse slachtoffer van diefstal portemonnee

Hilversum, 30-08-2010 o Een 20-jarige inwoonster van Hilversum werd in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 augustus in de Beatrixtunnel het slachtoffer van diefstal.

De Hilversumse fietste rond 01.30 uur door de Beatrixtunnel vanuit het centrum. Er kwamen twee jongens op haar af fietsen en toen de vrouw achterom keek, zag ze ook daar vandaan een fietser komen. De Hilversumse moest stoppen om niet met de fietsers te botsen. Een van de jongens vroeg om de portemonnee van de vrouw die zij in haar hand droeg. De vrouw gaf haar portemonnee niet waarop een van de andere jongens de portemonnee probeerde af te pakken. De vrouw hield de portemonnee echter stevig vast en sloeg de jongen tegen zijn hoofd. De jongens gaven het op waarop de vrouw hard wegrende. Bij het loslaten van haar fiets verloor de vrouw haar portemonnee. Deze is door de jongens meegenomen.

Signalementen: drie lichtgetinte mannen. Alle drie droegen een spijkerbroek. Een van hen droeg een zwarte muts, een ander zilverkleurige sportschoenen en de derde zwarte sportschoenen. De jongen met de zilverkleurige sportschoenen droeg een vierkante oorbel met diamant.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van deze poging diefstal. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.