Gemeente Gaasterlân-Sleat


Waterplan ter inzage

Waterplan
Het opstellen van een waterplan is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Gaasterlân-Sleat en Wetterskip Fryslân. Het waterplan bestaat uit een visiedeel met bijbehorend maatregelen-programma. In de visie zijn de ambities (beleidsdoelstellingen) van de gemeente op het gebied van water verwoord. De ambities vloeien voort uit bestaand Europees, Nationaal en Provinciaal beleid en het beleid van Wetterskip Fryslân en de gemeente Gaasterlân-Sleat zelf.

Beleidsdoelstellingen
De beleidsdoelstellingen van de gemeente Gaasterlân-Sleat worden in drie sporen verdeeld.
Doelstellingen ten aanzien van:

1. Goed waterbeheer

2. Draagvlak

3. Goede samenwerking
De beleidsdoelstellingen zijn per kern en voor het landelijk gebied ruimtelijk vertaald naar concrete watervisies. In deze watervisies zijn mogelijkheden voor het oplossen van knelpunten en het benutten van kansen gecombineerd. Hierbij is gezocht naar duurzame en klimaatbestendige oplossingen. De maatregelen die voortvloeien uit de watervisies zijn opgenomen in het bijbehorende maatregelenprogramma waarmee de geformuleerde beleidsdoelstellingen worden geconcretiseerd.

Ter visielegging
Het waterplan ligt ter inzage vanaf vrijdag 3 september a.s. Tot 15 oktober 2010 kan een ieder zijn zienswijze doen toekomen aan burgemeester en wethouders van

Gaasterlân-Sleat, Postbus 30, 8560 AA Balk.
Na afloop van de inspraaktermijn worden de ingekomen reacties betrokken bij de definitieve vaststelling door de gemeenteraad van het waterplan en het maatregelenprogramma.

De stukken liggen tijdens openingstijden ter inzage bij de Centrale Klantenbalie van het gemeentehuis. De stukken kunt u ook hieronder downloaden.
RELEVANTE DOWNLOADS

* Watervisie Gaasterlan-Sleat definitief.pdf (384,26 KB)
* visiekaart landelijk gebied.pdf (4,62 MB)
* visiekaart Bargebek Wijckel Sloten.pdf (715,89 KB)
* visiekaart Balk en Harich.pdf (827,54 KB)
* Maatregelenprogramma bij Watervisie Gaasterlan-Sleat.pdf (227,56 KB)

* kansen en knelpunten landelijk gebied.pdf (1,44 MB)
* kansen en knelpunten Bargebek Wijckel Sloten.pdf (723,6 KB)
* kansen en knelpunten Balk en Harich.pdf (845,82 KB)

Zie het origineel