Gemeente Eemsmond


Eemsmond wil extra aandacht voor verkeersveiligheid start schoolseizoen

maandag 30 augustus 2010

Op de eerste schooldag, op maandag 23 augustus, gaan kinderen weer massaal fietsend en lopend naar school. Kinderen gedragen zich soms onvoorspelbaar in het verkeer. Daarom vraagt de gemeente verkeersdeelnemers extra goed op te letten. Om dit te benadrukken, hangt verkeerswethouder Harald Bouman maandag om 11.00 uur, samen met vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland, een spandoek 'Wij gaan weer naar school' aan de Hooilandseweg in Roodeschool. Op deze weg fietsen veel kinderen en de laatste tijd is er een stijgende verkeersdrukte te zien. Ook op andere plekken in de gemeente komen spandoeken te hangen.

De gemeente Eemsmond vindt verkeersveiligheid, vooral in de buurt van scholen, heel belangrijk. Daarom stimuleert de gemeente initiatieven die de verkeersveiligheid vergroten van iedereen, maar in het bijzonder van kwetsbare weggebruikers zoals kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om initiatieven als verkeerseducatie in de eerste klassen van het middelbaar onderwijs, het verkeersexamen op de basisscholen en verkeersbrigadiers.

Veilig Verkeer Nederland
De actie 'Wij gaan weer naar school' is een van de bekendste acties van Veilig Verkeer Nederland. Veilig Verkeer Nederland (VVN) is een maatschappelijke organisatie, die zich inzet voor het recht van iedereen om veilig over straat te kunnen. De organisatie doet dat door zo veel mogelijk mensen te inspireren, te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid.