FloraHolland


Veel aandacht voor boomkwekerijproducten in Boskoop

FloraHolland, 30 augustus 2010 (persbericht) - De FloraHolland Boskoop Season Fairs Autumn trok dit jaar twee maal zoveel bezoekers als de vorige editie. Afgelopen week was het een drukte van belang in Boskoop. Zowel de FloraHolland Boskoop Season Fairs Autumn als Plantarium werden druk bezocht. Beide beurzen stonden volledig in het teken van boomkwekerijproducten.

Op de FloraHolland Boskoop Season Fairs Autumn konden bezoekers terecht voor een breed najaarsassortiment boomkwekerijproducten. Meer dan tweehonderd kwekers presenteerden hun producten, waaronder Skimmia, Salix en Picea. In totaal werden er zo'n 2500 partijen getoond op ruim 5.000 m2 beursvloer. Bezoekers hadden de mogelijkheid om uitgebreid te kijken en te vergelijken. Bovendien konden zij direct en gemakkelijk producten bestellen met behulp van scanners.
"Het concept dat we tijdens de Boskoop Season Fairs hebben neergezet (een actief gestuurd breed en diep assortiment) werd positief ontvangen door de vele bezoekers. Volgens vakbezoekers was het een professionele beurs die overzichtelijk was door de juiste hoeveelheid aanbod. We hebben bijna twintig procent meer bestellingen ontvangen ten opzichte van 2009", aldus Frans van Dijk, manager van FloraHolland Boskoop B.V. "De beurs is dan ook een uitstekende ontmoetingsplek voor handelaren, kwekers en andere bedrijven die nauw verbonden zijn met boomkwekerijproducten."
De volgende FloraHolland Boskoop Season Fairs, de Spring-editie, vindt plaats op dinsdag 15 en woensdag 16 februari 2011.

Boomkwekerij-`paspoort' op Plantarium
Op Plantarium presenteerde FloraHolland zich als verbindende schakel tussen koper en kweker. FloraHolland is voor boomkwekers dé toegangspoort naar de sierteeltexporteurs, die een groeiende vraag naar boomkwekerijproducten hebben. Om de rol van toegangspoort te illustreren en de brede dienstverlening van FloraHolland voor boomkwekers en -kopers te laten zien, was een speciaal boomkwekerij-`paspoort' ontwikkeld.
De productgroep boomkwekerijproducten is een van de productgroepen waarop FloraHolland haar marketinginspanningen focust. Om de aandacht voor boomkwekerijproducten te vergroten was FloraHolland niet alleen prominent aanwezig op Plantarium, maar werd ook de aanpalende Boskoop Season Fairs Autumn georganiseerd.

Volgende beurs: FloraHolland Autumn Fair
Op woensdag 8 en donderdag 9 september 2010 organiseert de veiling de FloraHolland Autumn Fair in Naaldwijk. Op deze handelsbeurs presenteren kwekers van kamer- en tuinplanten zich aan het koperspubliek. In de stands en op het productplein staan de seizoensproducten voor dit najaar centraal.