Gemeente Winterswijk


Uitbreiding golfbaan de Voortwisch

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het ambitiedocument golfbaan de Voortwisch. Het ambitiedocument geeft uitgangspunten en ambities met betrekking tot de uitbreiding van de golfbaan van 9 naar 18 holes. Het ambitiedocument staat ter kennisgeving op de agenda van de raadscommissie Ruimte op 13 oktober
2010. Op korte termijn wordt een bestemmingsplanprocedure opgestart en een MER-rapport opgesteld.

De uitbreiding van de golfbaan draagt bij aan een economische ontwikkeling van Winterswijk. Ten eerste is het een aanvulling op het toeristisch recreatieve aanbod in Winterswijk en ten tweede neemt de werkgelegenheid op de golfbaan toe.Belangrijk uitgangspunt is dat de uitbreiding op een goede wijze rekening houdt met de aanwezige cultuurhistorische, landschappelijke en ecologische waarden. Het ambitiedocument probeert op een goede wijze invulling te geven aan deze doelstelling. Hiermee voldoet het aan het uitgangspunt, zoals in het Landschapsontwikkelingsplan is geformuleerd.

Bestemmingsplanprocedure

De volgende stap in het planvormingsproces is het opstarten van een bestemmingsplanprocedure. Gekoppeld aan de bestemmingsplanprocedure wordt een MER-rapport opgesteld. Het opstellen van een MER-rapport is hier noodzakelijk en maakt in een vroeg stadium inzichtelijk wat het effect is van de ontwikkeling op verschillende milieuaspecten.